Graviditetstest
Hvordan fungerer en graviditetstest?
En graviditetstest virker ved at reagere på et af graviditetshormonerne, hCG. Dette hormon dannes i moderkagen, selvom den er meget lille endnu. - En graviditetstest, som du selv tager, har behov for 50 enheder hCG for at kunne vise et positivt resultat. Det er ikke alle kvinder, som har denne mængde hCG i kroppen før tidspunktet for den 'missede' menstruation, selvom de faktisk er gravide. Derfor kan en graviditetstest sagtens vise negativt, selvom du er gravid, hvis du tager testen for tidligt.
Hvornår kan du teste med en graviditetstest?
De fleste graviditetstests er meget følsomme og reagerer samme dag, som menstruationen forventedes at komme. Det er bedst at bruge morgenurin til testen, da den er mest koncentreret.
Her kan du læse mere om det bedste tidspunkt at teste med en graviditetstest
Vær opmærksom på, at hvis du plejer at have en længere cyklus end 28 dage mellem menstruationerne, skal du vente med at tage en test, til den dag du forventede at få menstruationen.
Der modsatte gælder selvfølgelig også hvis du har en kortere cyklus end 28 dage. Perioden mellem ægløsning og næste menstruation er for de fleste fast på 14 dage og det er dermed perioden mellem sidste menstruation og ægløsing der kan variere. Hvis du er i tvivl om hvornår du har ægløsning, kan du læse meget mere om ægløsning her.
Læs også:
13 tidlige tegn på graviditet