Ondt i nakken - amning
Gravid

Gode øvelser til dig, der får ondt i nakken, når du ammer eller giver flaske

21. september 2018
af Anna Bogdanova
Foto: Sarah Williams og Panthermedia
Det kan være så dejligt at give det lille barn mad, men uanset om vi ammer eller giver flaske har vi en tendens til at sidde forkert med nakken. Her får vi gode øvelser mod smerterne fra træningsekspert Anna Bogdanova, der er aktuel med bogen 'Smertefri – Farvel til stress, træthed og ondt i kroppen'

Problem : Du får ondt i nakken, når du ammer eller giver flaske

Når man ammer eller giver flaske, har man en tendens til at sidde foroverbøjet med hovedet alt for langt fremme – især fordi man sidder og kigger på sit dejlige barn. Men man gør det så mange timer hver dag, og det kan give smerter i nakken.

LÆS OGSÅ: Amning: 9 typiske problemer - og hvordan du løser dem

Øvelse: 8-taller for synet

Når du arbejder med synet, stimulerer og aktiverer du nakkemusklerne. Man overbruger også nemt sine øjne ved at stirre ind i sit lille vidunders øjne under madningen, og synsøvelsen her kan hjælpe dig med hurtigere at rette nakken ind og komme af med 'morpuklen'.

https://imgix.femina.dk/8-taller-for-synet3_0.jpg

Sådan gør du: Stil dig med lang ryg. Har du tendens til svimmelhed, kan du sidde ned eller stå med ryggen mod en mur eller i et hjørne med vægge på begge sider. Hold en blyant frem foran dig i en armslængde ud for næsen. Bevæg blyanten langsomt i et liggende 8-tal foran dig og følg spidsen på blyanten med øjnene, mens du holder hovedet i ro. Gentag 3-5 gange i hver retning. Afslut øvelsen med en blinkesprint, hvor du blinker så hurtigt, du overhovedet kan, i 10-30 sekunder.

TIP! Hvis du bliver svimmel eller utilpas, kan du prøve kun at lave ét 8-tal, at sætte tempoet ned eller at lave 8-tallet mindre. Det er helt fint at starte med et lillebitte 8-tal i slowmotion.

Vil du læse mere? Øvelserne stammer fra bogen 'Smertefri - Farvel til stress, træthed og ondt i kroppen' skrevet af træningsekspert Anna Bogdanova i samarbejde med videnskabsjournalist Mette Bender. Bogen udkom den 18/9 på Gyldendals Forlag og koster 300 kr. Anna Bogdanova er ekspert i stress- og smertefri træning, som styrker og former kroppen. Hun er også medejer af De Uimodståelige, et team af 25 fagfolk, der har undervist mere end 7.000 kvinder online og i træningsstudiet. Se annabogdanova.dk.

Læs også