https://imgix.femina.dk/media/09d24310a05a4d73b5b4a3e50b9c01b0.jpg
Gravid

Er gravide blevet mere pylrede?

31. maj 2010
af Lindi Winkel, Oestrogen.dk
Foto: Colourbox
Gravide accepterer ikke normale graviditetssmerter på samme måde som tidligere, mener jordemødre.

48 dages sygefravær. Det var gennemsnittet for en gravid kvinde i 2005-2007. Og sygemeldingerne sker oftere på grund af normale graviditetssmerter som bækkensmerter og plukkeveer, fortæller jordemødre i en ny undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI. Det er en let stigning på 5 procent i forhold til perioden 2002-2004. I samme periode steg det almindelige sygefravær blandt kvinder med 14 procent.

Følg din graviditet uge for uge. Tilmeld dig Jordemoderens ugebrev her . Eller få den uge for uge-guiden sendt direkte til din mobil. Tilmeld dig her.

Vil ikke have smerter
En af årsagerne til stigningen kan være, at gravide i dag ikke så let accepterer, at der kan være smerter forbundet med at være gravid. Jordemødre i undersøgelsen vurderer, at sygemeldingerne oftere sker på grund af normale graviditetssmerter som bækkensmerter og plukkeveer. Det er smerter, der ikke udgør nogen risiko for hverken mor eller barn, men mødre i dag accepterer ikke smerter på samme måde, som man gjorde tidligere, mener jordemødrene.

Er gravide blevet for pylrede? Hvad synes du?

Læs også