https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/gravid/2015/juli/smartphone612.jpg
Gravid

Din smartphone kan afsløre, om du er gravid

9. juli 2015
af Anne Romanelli
Foto: Pantherstock
Tyske forskere har designet en såkaldt fiberoptisk sensor, som kan knyttes til en smartphone og spore en række ændringer i din krop – herunder en graviditet!

En ny fiberoptisk sensor, som er designet af forskere ved Hanover Centre for Optical Technologies i Tyskland, kan ved tilslutning til en smartphone spore ændringer i vores blod, urin, spyt og sved.

Og det kan bl.a. bruges til at afsløre diabetes og graviditet, skriver fitpregnancy.com.

Teknologien er stadig under udvikling, så det er endnu uvist, hvornår den rammer markedet. Men der er tilsyneladende noget at se frem til.

'Mere præcis end en almindelig graviditetstest'

Dr. Kort Bremer, som er en forskerne, mener nemlig, teknologien vil være en mere præcis og pålidelig måde at teste en graviditet på.

Bl.a. fordi din smartphone viser resultatet 'sort-på-hvidt', mens det nogle gange kan være svært at se på en almindelig graviditetstest, om der er en eller to streger.

- Indtil videre har vi demonstreret, at det sensoriske system virker, så nu skal teknologien bare færdigudvikles. Hvorvidt den bliver tilgængelig for den brede befolkning i en nær fremtid afhænger også af, hvad det koster at masseproducere, siger han.

Graviditetstest lavet af papir er også undervejs

Graviditetstests via smartphone er i øvrigt ikke det eneste nye påhit, der for fremtiden vil kunne afsløre, om du er gravid eller ej.

Den amerikanske virksomhed Lia Diagnostics i Philadelphia har udviklet en graviditetstest, der udelukkende er lavet af papir, så du kan folde den sammen og skylle den ud i toilettet.

Det sikrer både større diskretion og hensyn til miljøet, understreger firmaet, som regner med at have produktet på markedet i 2017.

Her kan du købe graviditetstest over nettet >>
Her kan du købe ægløsningstest over nettet >>

Læs også