Fædre børnetøj
Gravid

Den moderne far er måske ikke så moderne alligevel

af Redaktionen 1. december 2017
foto: Panthermedia
Danske mænd er moderne. De deler ansvaret for både familie, husholdning og praktiske opgaver ligeligt med deres bedre halvdel – men der er dog ét område, som den moderne mand endnu ikke tager del i.
Den moderne mand sætter familien først, tager barsel, når han kan, og har gulerodsstænger i tasken, hvis en af poderne skulle blive sultne. Det er ikke et særsyn at se en far med baby spændt fast på maven i en bæresele.    
 

Intet børnetøj i kurven

I Danmark står ligestilling højt på dagsordenen, men der er stadig et område, hvor den moderne mand måske ikke er så moderne alligevel: indkøb af børnetøj.   Nye tal fra onlineshoppen Boozt.com viser i hvert fald, at kun fem procent af børnetøj købt online, købes af mænd. Langt størstedelen af det børnetøj, der klikkes hjem, er altså stadig købt af kvinder.   - Selvom det lyder forældet, kan man se på vores tal, at danskerne stadig lever efter de klassiske kønsroller - i hvert fald når det kommer til indkøb af tøj til børnene. Selvom vi i Danmark har yderst modebevidste mænd, ser det altså ikke ud til, at de endnu har fået indflydelse på, hvordan de små størrelser skal være klædt, siger Peter G. Jørgensen, CMO hos Boozt.com, som dog mener, at noget af forklaringen kan findes i mændenes onlineshopping-vaner generelt;   LÆS OGSÅ: Disse navne har størst sandsynlighed for at blive fældre i 2018   - Det hænger højst sandsynligt sammen med, at mænd har en anden adfærd, når de shopper online. De er mere målrettede og bruger sjældent tid på at sætte sig foran skærmen og browse, hvor kvinder generelt bruger længere tid på at kigge udvalget igennem – de hygger sig med det på en anden måde, end mænd gør. Derfor kan man måske spørge, om kvinderne egentlig har lyst til at overlade indkøb af børnetøj til deres mænd.   Hos Boozt.com er andelen af kvindelige kunder 80 procent, mod 20 procent mænd. Undersøgelsen viser også, at 36 procent af herretøjet faktisk købes af kvinder.