Gravid

Barsel på Sicilien

6. januar 2014
af Frida Paustian
foto: Pantherstock
Eskil, Louise, Vigga og lille Lili brugte otte uger af deres barsel til at drage væk fra den danske vinterkulde og ned til varmen. Læs her et par af deres fif og erfaringer.

Hvor tog I hen, og hvorfor valgte I netop det sted?

Vi tog til Sicilien, fordi vi gerne ville til et sted med varme og god mad, mens det stadig var koldt i Danmark.

Tip!

Vælg bolig, så dagligdagen er nem for jer. Det er skønt at bo i strandkanten, men hvis der er tre timer til nærmeste købmand, så kræver det god planlægning.

Det skulle være overkommeligt med hensyn til rejsetid og inden for europæisk sygehusstandard.

Hvor fandt I en bolig?

For at holde udgifterne nede lejede vi boligerne privat via nettet. Vi fandt vores bolig på www.homelidays.it. Vi boede tre forskellige steder på Sicilien. Vi boede fast et sted i en måned og boede derefter kortere perioder forskellige steder, så vi kunne opleve lidt forskelligt. Men ro er vigtig, når man rejser med små børn. Alle slapper mere af, når der er overskud. Flyt derfor ikke for meget rundt. Vi valgte med vilje ikke at være afhængige af at leje bil. Når man er af sted med to små børn, når man alligevel ikke at tage på de store udflugter. Vi kunne gå ned til byen på 45 min. for at købe ind, hvilket vi gjorde cirka hver tredje dag. Når vi var på udflugt, tog vi taxi eller offentlig transport.


Hvad gjorde I med mad og drikke til Vigga?

Vi havde babymos, modermælkserstatning, havregryn med mere med hjemmefra til de første tre uger, så vi kunne nå at lære de lokale butikker at kende.

Hvornår er det nemmest at rejse med baby i barslen?

Det er nemmest at tage af sted, når maden er i brysterne. Dermed er barnet også beskyttet af moderens immunforsvar. Og det giver en mere afslappet orlov. Er barnet lige begyndt at kravle og smage på alt, skal man være mere på. Og er barnet begyndt at gå, kræver det endnu mere opmærksomhed.

Husk:

Jo yngre barnet er, desto nemmere er det at rejse.

Læs her om familien der tog på kanotur i vildmarken

Læs også