https://imgix.femina.dk/media/26ba969017e04dc18e02552269bd6ebc.jpg
Gravid

Barnets faser i forhold til pasning

16. juni 2009
af Else Marie Lehman
Illustration: Kirsten Gjerding/Illustrationsbureauet
Det er aldrig rart at aflevere et grædende barn, og man kan føle sig forfærdelige som forældre. Men heldigvis er det sandsynligvis blot en fase, som de fleste børn går igennem. Se faserne her

0 - 3 måneder
Ofte den letteste periode at få sit barn passet. For barnet betyder det mindre, hvem der passer det, når blot det er en fuldt kompetent og engageret person.

3 - 6 måneder
Allerede her begynder det at blive sværere at få barnet passet af andre. Barnet er begyndt sin tilknytningsproces til forældrene, og det har vænnet sig til deres måde at gøre praktiske ting på.

8 måneder
Barnets tilknytning til sine forældre er nu helt etableret. Det kan gøre det rigtig svært - men ikke umuligt - for en anden at tage over.

10 - 14 måneder
Den absolut sværeste periode at få sit barn passet i. Barnet er stærkt knyttet til sine forældre og er endnu ikke tilstrækkelig nysgerrig over for verden til altid at kunne se ud over det.

Fra 15 måneder
Her vinder nysgerrigheden tit. Barnet bliver sulten efter at opleve mere end det, som hjemmet og forældrene kan tilbyde. Det vil synes, at det er meget spændende at blive passet af andre og at være i vuggestue og dagpleje.

Læs også:
Det fortæller babys gråd
Brug babytegn

Læs også