Babyshower: Din guide til det perfekte babyshower
Gravid

Babyshower: Din guide til det perfekte babyshower

11. april 2024
Isabella Jacobsen
Foto: Shutterstock
Et babyshower er en hyldest til den kommende mor, hvor hun bliver forkælet og får alles fulde opmærksomhed! Hun skal føle sig elsket og omfavnet af kvinderne i hendes liv.

Hvad er et babyshower?

Babyshower er en amerikansk tradition, som vi har taget til os i Danmark. Det er en festlig dag, hvor man fejrer, at der er en lille baby på vej. Det foregår ved, at kvinder tæt på den gravide samler sig for at arrangere en hyggelig dag som en overraskelse for den kommende mor.

Hvem arrangerer et babyshower?

Som nævnt er et babyshower som regel en overraskelse for den kommende mor, og derfor er det ofte hendes tætteste veninder eller familie, der står for at arrangere det. Ofte vil der være en lille håndfuld tovholdere på arrangementet, som vil koordinere dagen med den kommende far.

Hvornår holder man babyshower?

Der findes ikke regler for, hvornår man skal afholde babyshower. Det kan i princippet sagtens holdes i hele graviditeten, men de fleste holder det i 3. trimester med 4-6 uger til barnets fødsel.

Det kan skyldes, at jo længere henne man er i graviditeten, desto mindre risiko er der for abort eller andre komplikationer. Desuden vil gæsterne på det tidspunkt også kende babys køn, så de kan pynte op alt efter, om det er en dreng eller pige.

Hvad er reglerne for et babyshower?

Der findes ingen særlige regler for et babyshower.

Vi har samlet vores bedste idéer nedenunder, som kan inspirere dig til at holde det bedste babyshower!

Idéer til babyshower for drenge og piger

Et babyshower vil typisk bestå af pynt, mad, gaver, kage og underholdning. Vi har samlet alt, du skal vide for at skabe rammerne for en hyggelig dag med den kommende mor og de vigtigste kvinder i hendes liv.

Babyshower pynt

https://imgix.femina.dk/2024-04-11/babyshower-pynt1.jpg
Foto: Shutterstock

Pynt er uundgåeligt, når det kommer til et babyshower! Det er meget normalt, at der pyntes op i farver bestemt efter babys køn. Hvis den kommende mor venter sig en lille pige, vil pynten typisk være domineret af lyserøde farver. Hvis den kommende mor derimod venter sig en lille dreng, vil lyseblå dominere.

I kan pynte op med lige det, I har lyst til! Det vigtigste er, at det bidrager til at skabe en dejlig og festlig stemning for alle, der deltager.

Hvis I skal holde babyshower hjemme hos den kommende mor, kan det være en god idé at sørge for, at hun er ude af hjemmet ved at alliere jer med den kommende far, så I har god tid til at pynte op. Alternativt kan I holde arrangementet hos familie eller venner.

Du kan læse meget mere om pynt til babyshower nedenfor.

Babyshower mad

https://imgix.femina.dk/2024-04-11/babyshower-mad.jpg
Foto: Shutterstock

Det helt centrale element til et babyshower er maden. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan servere til et babyshower. Oftest medbringer hver gæst en ret, så man kan fordele ansvaret og udgifterne blandt gæsterne. Man kan dog også sagtens bestille mad udefra, hvis man ikke ønsker at stå i køkkenet.

Vi har samlet 7 populære hapsere til dit næste babyshower nedenfor.

Babyshower gave

https://imgix.femina.dk/2024-04-11/babyshower-gaver.jpg
Foto: Shutterstock

Det er en tradition, at gæsterne medbringer en gave til et babyshower. Men da det ofte er en surprise, og derfor en overraskelse for den kommende mor, kan det være svært at få en ønskeliste. Igen vil et godt tip være at alliere jer med den kommende far, som højst sandsynligt kan hjælpe jer på vej med ønsker.

Uanset om der er en ønskeliste eller ej, er det altid en god idé, hvis gæsterne koordinerer gaver. Så undgår den kommende mor at stå tilbage med mange af de samme gaver.

Hvis ikke de kommende forældre har lavet en ønskeliste, har vi samlet de mest populære gaver til et babyshower i forskellige prisklasser nedenfor.

Babyshower kage

https://imgix.femina.dk/2024-04-11/babyshower-kage.jpg
Foto: Shutterstock

Slip kreativiteten løs med kagen som det strålende midtpunkt til dit babyshower! Uanset om du foretrækker én stor kage eller flere små forskellige kager, er der plads til at udfolde din fantasi. Der findes utallige måder at dekorere kager på, så de passer perfekt til dit tema! Så vov pelsen og kast dig ud i at lave din egen kage, eller find en dygtig konditor, som kan skabe den perfekte kage til dit babyshower.

Vi har samlet lidt inspiration til babyshower kager nedenfor. God fornøjelse!

Pssst! Du kan også prøve kræfter med at lave den populære blekage til den kommende mors babyshower. Alt, hvad du skal bruge, er en bunke bleer og elastikker til at forme en kage som et fint symbol på fejringen af den kommende baby.

Blekage
Foto: Shutterstock

Du kan se, hvordan du laver en blekage til dit babyshower her.

Babyshower lege og underholdning

https://imgix.femina.dk/2024-04-11/babyshower-lege-og-underholdning.jpg
Foto: Shutterstock

Underholdning og sjove lege er helt ideelt til at sætte gang i lattermusklerne til dit babyshower! Hvilken slags underholdning og antallet af lege der passer bedst til jeres babyshower, afhænger af den kommende mor og hendes overskudsniveau. Der er hverken noget, der er rigtigt eller forkert. Det er udelukkende en smagssag af, hvad man synes, der skal fylde på dagen.

Vi har samlet 8 sjove og populære lege til et babyshower. Læs med nedenfor og bliv inspireret!

Gode råd til babyshower

Det vigtigste ved et babyshower er, at den kommende mor er i fokus. Det kan være en fordel at arrangere dagen, så det foregår i hendes tempo, da hun på det tidspunkt højst sandsynligt er i sidste del af hendes graviditet. I kender hende bedst, så arrangér dagen, så den passer til hendes ønsker og præferencer.

Hvis I holder jeres babyshower hjemme hos de kommende forældre, kan det være en god idé at hjælpe med oprydningen, når arrangementet er slut. Det er ikke sjovt at rydde op i 3. trimester.

God fornøjelse med dit babyshower!

Kilder: Babyuniverset, ALT.dk, Matas, Ønskeskyen & Børn i byen.

Læs også