https://imgix.femina.dk/media/article/vaadservietter_1.jpg
Gravid

Annonce: Vælg de rigtige vådservietter

30. marts 2017
Af Redaktionen
Hvilke vådservietter skal du vælge, når du står foran hylderne i supermarkedet? Få gode råd her!

Vådservietter er aldeles praktiske, når man har børn, og kan faktisk også bruges i mange andre sammenhænge i hverdagen.

Men som du sikkert har bemærket, er der adskillige vådservietter på markedet, så hvilket mærke skal man lige vælge?

Vælg hudvenligt

Toksikolog Ewa Daniél opfordrer først og fremmest til, at man går efter vådservietter, som er mærkede med et AllergyCertified-logo. AllergyCertified er et danskbaseret allergimærke, som adskiller sig fra bl.a. Svanemærket og Den Blå Krans ved at have et internationalt sigte.

https://imgix.femina.dk/allergy_0.jpg

Ved at vælge AllergyCertified-mærkede vådservietter kan man være sikker på, at hver eneste ingrediens er nøje gennemgået – ikke alene for allergifremkaldende stoffer, men også for kræftfremkaldende og hormonforstyrrende stoffer.

Det er særligt vigtigt med netop vådservietter, da produktet bliver på huden – modsat andre hudplejeprodukter som f.eks. sæbe og shampoo, der skylles af igen, forklarer Ewa Daniél. Læs mere her >>

Vælg miljøvenligt

Men udover at tænke hudvenligt, når du vælger dine vådservietter, er det værd også at skænke miljøet en tanke og gå efter nogle, som belaster naturen mindst muligt – ikke mindst for dine børns skyld.

Og her er vådservietterne Huggies Pure og Huggies Newborn et sikkert valg, forklarer Charlotte Bjerregaard. Hun er nordisk brand manager hos Retail Partner, som distribuerer netop disse vådservietmærker i Danmark.

https://imgix.femina.dk/hugs.jpg

Foruden at være mærkede med et AllergyCertified-logo er de pågældende vådservietter nemlig også de eneste på markedet, der hovedsageligt er lavet af naturfibre (65-70 % papirfibre), hvilket skåner miljøet langt mere end eksempelvis de mange plastbaserede vådservietter, som man ellers finder.

- Kimberly-Clark, som fremstiller Huggies vådservietter, har omkring 150 års erfaring med papirproduktion, bl.a. af Kleenex, og har udviklet deres vådserviet på en patenteret kombination af træfibre og syntetiske fibre, kaldet coform. Det giver en stærk og holdbar serviet, der samtidig er god for miljøet. Produktionen foregår på Kimberly-Clarks egen fabrik i England, og det betyder også, at der ikke er samme miljøbelastning, som hvis de skulle transporteres til Europa fra eksempelvis Kina, hvor mange andre vådservietter kommer fra, siger Charlotte Bjerregaard.

Godkendt af Kemiluppen

Hun understreger desuden, at Huggies Pure og Huggies Newborn har opnået en såkaldt ’grøn kolbe’ i Kemiluppen, som er en gratis app fra Forbrugerrådet Tænk Kemi, der hjælper forbrugeren med at undgå problematiske stoffer i personlige plejeprodukter.

Grøn kolbe betyder, at produktet er et godt valg, hvis du vil undgå en række problematiske kemikalier, og at Forbrugerrådet Tænk Kemi derfor anbefaler dette produkt – modsat gul og rød kolbe, som gives til produkter, hvor indholdet i mindre eller højere grad frarådes.

Miljøvenlige – og brugervenlige

Foruden at være miljøvenlige er Huggies Pure og Huggies Newborn også meget brugervenlige, forklarer Charlotte Bjerregaard:

- Fordi vådservietterne fra Huggies er papirbaserede, så suger de samtidig også mere vand til sig, og man skal derfor ikke bruge nær så mange, som hvis man havde valgt et de mærker, der ikke indeholder så mange papirfibre som Huggies, siger hun.

At vådservietterne er brugervenlige kan man også konstatere ved at kaste et blik på Huggies Danmarks facebook-side. Her har en række brugere testet og anmeldt Huggies Newborn, og resultatet er 4,4 ud af 5 stjerner – samt en masse positive kommentarer.

Begejstrede brugere

Bl.a. skriver brugeren Johanna Djurhuus Hill:

- Jeg har haft muligheden for at teste Huggies Newborn vådservietter. Min datter er 2 måneder og vådservietterne er uden tvivl de bedste jeg har brugt. Vådservietterne er tykke og virkelig bløde. Sugeevnen er ganske fin og de fjerner alt meget nemt, og det lader til at have en positiv virkning på røde numser. Ingen rød numse overhovedet den tid jeg brugte vådservietterne, stort plus!

En anden bruger, Menekse Gökmen, skriver:

- Jeg har fået mulighed for at teste Huggies Newborn på min søn der er knap 4 uger gammel. Og jeg må sige at vi herhjemme er ret overrasket over kvaliteten, set i forhold til andre mærker. Servietterne er super bløde og har en god sugeevne. Ydermere efterlader de ingen røde numser. Så jeg vil helt klart anvende jeres vådservietter fremover og selvfølgelig vil jeg også anbefale jeres servietter til andre.

Læs mere om vådservietterne fra Huggies her >>

Læs også