Gravid

Annonce: Gode råd mod røde numser

22. februar 2016
Af Redaktionen
Foto: Pantherstock & PR
Se her, hvad du kan gøre, hvis dit barn har rød numse - og læs mere om Libero Touch-bleen, der netop er designet til at beskytte barnets følsomme hud.

Som du allerede ved, har spædbørn ofte tis eller afføring i bleen. Det betyder fem-seks bleskift om dagen – og ofte flere. Men uanset hvor påpasselig du er, kan det være vanskeligt helt at undgå, at barnets hud bliver irriteret og rød.

Tis og afføring indeholder desuden stoffer, som gør, at den følsomme babyhud lettere bliver rød og begynder at svi. Men der er hjælp at hente, og nogle enkelte råd kan hurtigt gøre situationen bedre.

Gode råd mod røde barnenumser

Det forklarer jordemor Carolina Gäbel, der er tilknyttet Liberoklubben:

- Ofte begynder rød numse med rødme på numseballerne eller i lysken. Vær derfor omhyggelig med at smøre med beskyttende creme, allerede når de første tegn dukker op. Når du vasker det røde område, kan du tage lidt babyolie på vaskekluden. Babyolie er mild og skånsom mod huden. Undgå sæbe. Det er også vigtigt at skifte ble ofte og vente med at tage en ny på, til barnets numse er helt tør. Husk at tjekke alle små folder. Allerbedst er det, hvis barnet kan ligge eller kravle rundt uden ble et stykke tid og bare lufte numsen, siger hun og tilføjer:

- Selvfølgelig er det også vigtigt, hvilken ble du vælger til barnet. De fleste små børn har jo ble på døgnet rundt, og det stiller store krav til bleens kvalitet og komfort.

Libero Touch – en skånsom ble for barnets hud

Liberos nyeste ble, Libero Touch, er ligesom de øvrige Libero-bleer udviklet med tanke på netop kvalitet og komfort. Og så er den særligt skånsom mod huden.

Libero Touch-bleen er nemlig lavet i et silkeblødt og åndbart materiale, som føles ekstra tørt og behageligt mod barnets følsomme hud. Ligesom Liberos øvrige bleer er Libero Touch desuden dermatologisk testet og svanemærket. 

I Liberoklubben.dk kan du bestille en gratis prøve på Libero Touch - klik her >>

Libero Touch fås både som åben ble (str. 1-4) og som bukseble (str. 4-6):