Zoneterapi, fertilitet, fertilitetsbehandling
Gravid

4 punkter på din krop, der kan booste din fertilitet

20. januar 2022
af Katrine Birk, zoneterapeut og akupunktør
Udgivet første gang 20. maj 2019. Foto: Unsplash
Zoneterapi og akupressur: Der er nærmest ikke det, man ikke vil forsøge sig med, hvis man drømmer om en baby, men de to længe ventede streger efter lang tids prøven stadig ikke er dukket op. Her får du en guide til gode zoner, som du kan behandle selv derhjemme for at booste din fertilitet.

Katrine Birk er uddannet inden for zoneterap og akupressur og laver behandlinger til både babyer, børn og voksne. Her guider hun til fire punkter på kroppen, der kan styrke fertiliteten.

Punkt 1: Styrker dine æg

Dine æggestokke modner dine æg og løsner dem, så de kan blive befrugtet i æggelederen. Men det kræver, at dine æggestokke er i topform, også så de kan danne alle de hormoner, som hjælper din livmoder med at blive parat til at tage imod det befrugtede æg.

Ved at massere på dette punkt styrker du både æggestokke og æg. Husk, at punktet sidder på begge fødder.

Sådan finder du punktet:

Dine æggestokke er afspejlet i hælen på ydersiden af din fod. Punktet sidder præcis i midten, hvis du måler fra kanten af hælen og midterpunktet på yderste ankelkno. Men du må gerne massere hele området og særligt gerne de steder, hvor du kan være lidt øm.

https://imgix.femina.dk/tryk-og-glad-aeggestolle.jpg

Punkt 2 : Forbereder din livmoder

Hvis du gerne vil være gravid, er det vigtigt at sende ekstra god energi til din livmoder, som jo er her, hvor din baby skal ligge og bage færdigt – og punktet her er godt at massere, uanset om har svært ved at blive gravid eller ej, men er særligt godt, hvis du har svært ved at holde på en graviditet eller har oplevet flere spontane aborter.

Sådan finder du punktet:

Din livmoder er afspejlet i hælen på indersiden af din fod. Du finder punktet midt mellem kanten af hælen og midterpunktet på inderste ankelkno. Husk, at punktet sidder på begge fødder.

OBS! Hvis du er blevet gravid, skal du stoppe med at bruge punktet. Men gå ikke i panik, hvis du har brugt det uden at vide, at du er gravid, for det sker der ikke noget ved.

https://imgix.femina.dk/tryk-og-glad-livmoder.jpg

Punkt 3 : Giver kroppen mere overskud

Jeg kan godt forstå, hvis du undrer dig, når jeg anbefaler at massere på nyrernes energibane. For hvad har nyrer lige med fertilitet at gøre?

Men nyre-meridianen løber gennem kønsorganerne og giver dit underliv styrke til nemmere at kunne tage imod en graviditet.

Sådan finder du punktet:

Det sidder under foden, midtvejs fra trædepuden under storetåen og starten af hælen, og på linje mellem nummer to og nummer tre tå.

https://imgix.femina.dk/tryk-og-glad-nyre.jpg

Punkt 4 : Hjælper dine hormoner i balance

Dette punkt hedder ‘Milt 6’ og er ét af de mest hormonregulerende punkter på kroppen og derfor fantastisk, når du har svært ved at blive gravid.

Det hjælper både kroppen med at få mere balance i hormonerne samt sender en masse energi til dit underliv.

Sådan finder du punktet:
Det sidder på indersiden af benet, og hvis du sætter dine fingre lige op over den inderste ankelkno, er punktet der, hvor din sidste finger lander – lige i det bløde kød bag skinnebensknoglen, og selvfølgelig på begge ben.

OBS! Hvis du er blevet gravid, skal du stoppe med at bruge punktet. Men gå ikke i panik, hvis du har brugt det uden at vide, at du er gravid, for det sker der ikke noget ved.

https://imgix.femina.dk/tryk-og-glad-livmoder.jpg

Læs også