https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/foedsel/2015/maj/body612.jpg
Gravid

14 ærlige kvinder: Se min krop efter fødslen

18. maj 2015
af Anne Romanelli
Foto: thehonestbodyproject.com
Det er et samfundsproblem, at der er gået sport i at tabe sig hurtigt efter fødslen, mener fotografen Natalie McCain. Hun har derfor lavet billedserien The Honest Body Project, som hylder alle mødres kroppe - uanset form.

Fotografen Natalie McCain tog initiativ til billedserien The Honest Body Project, da hun så, hvordan en tæt veninde kæmpede med selvtilliden efter sin fødsel. En fødsel, der satte sine tydelige præg på venindens krop.

Natalie McCain er overbevist om, at venindens negative kropsbillede skyldes det store fokus, der i dag er på, hvor hurtigt man kan tabe sig efter sin fødsel. Det er ikke alene hysteri, men også direkte usundt - og derfor dybt problematisk, når andre så også føler sig pressede til at hoppe med på slankebølgen lige efter en fødsel, mener fotografen.

Kvindekroppen er fantastisk - i alle former!

I The Honest Body Project portrætterer hun derfor en række mødre, som står ved deres efterfødselskrop og viser, hvor smuk moderkroppen egentlig er - uanset om man buler ud, har strækmærker eller ingen af delene.

Kvindekroppen er under alle omstændigheder fantastisk, fordi den kan give liv og skabe de dejlige børn. Og kan man se, at kroppen har gjort netop dét, er det da bare endnu mere fantastisk, understreger Natalie McCain.

Se billederne fra The Honest Body Project i galleriet nedenunder - hvor Natalie McCain i øvrigt også selv ses på det sidste billede.


Læs også