Liv

Frank Jensens kone: ”Frank er blevet smidt under bussen”

af 26. oktober 2020
Katrine Rosenbæk Ritzau/Scanpix
Frank Jensens kone, Jane Frimand Pedersen, mener, at hendes mand er blevet ofret af den socialdemokratiske partitop."Det her med Frank har intet med MeToo at gøre," siger hun i et nyt interview. Forvirret? UsToo.

En uge efter Frank Jensen måtte se sit politiske liv slutte brat, har hans kone, Jane Frimand Pedersen, givet et interview, og det er på mange måder det seneste kapitel i den forvirrende fortælling, der er Frank Jensens afgang.

Jane Frimand Pedersen har taget imod ugeavisen KøbenhavnLIV i hjemmet på Islands Brygge, for hun har en besked til danskerne:

- Frank er blevet smidt under bussen, så alle de andre nu kan slippe med skrækken. I hvert fald af socialdemokraterne, siger hun til ugeavisen.

Når Socialdemokratiet nu har ofret Frank Jensen til MeToo, kan de ifølge Jane Frimand Pedersen ”lægge låg på alle de andre sager”.

Hun har en ”fornemmelse” af, at der godt kunne sidde nogle folk med politiske ambitioner, som kunne have interesse i at få fjernet hendes mand, så de selv kan indtage overborgmesterkontoret på Rådhuspladsen. Hun siger også, at hun tror, at det var ”koordineret” fra ”nogen, der er højere oppe i systemet”. 

På pressemødet, hvor Frank Jensen meldte sin afgang, blev han ellers spurgt, om han den samme formiddag havde haft en snak med statsminister Mette Frederiksen. Det ville han ikke svare på, men han holdt fast i, at beslutningen var hans, og han havde truffet den, fordi han havde "sovet på det". 

Frank er et "socialt menneske"

Jane Frimand Pedersen har været gift med Frank Jensen siden 1987, og det står nu klart, at hun altså ikke mener, hendes mand er en krænker. Heller ikke selvom Frank Jensen sidste mandag gik af posten som overborgmester i København og som næstformand for Socialdemokratiet, efter at have indrømmet at han netop havde krænket flere kvinder over flere årtier. Aftenen forinden formulerede Frank Jensen det selv således: "Jeg er frygtelig ked af de kvinder, jeg har krænket igennem 30 år i politik." 

”Men det her med Frank, det har intet med MeToo at gøre. Frank har ikke udnyttet nogen, det har han altså ikke,” siger Jane Frimund Pedersen til Ugeavisen.

Forvirret? UsToo. Men hold fast, for det bliver mere kompliceret endnu. 

LÆS OGSÅ: "Frank Jensen trækker sig. Ekspert: "Det er et historisk øjeblik""

I weekenden gav Frank Jensen nemlig et interview til Berlingske - et regulært modangreb, hvor han beklagede sig over, at han havde fået ”en hård medfart”, at hans retssikkerhed var under pres. Han gav desuden udtryk for, at flere af de velbeskrevne hændelser aldrig har fundet sted - han har eksempelvis aldrig slikket på nogen, og de hændelser, hvor der var vidner, erindrer han intet om. I øvrigt må man forstå, at Venstre-mand og tidligere justitsminister Søren Pind står bag en omfattende kampagne, hvor en julefrokost-hændelse er blevet brugt til at tegne et billede af Frank Jensen som en "skidt og slem person."

Summasumarum: På baggrund af to pressemøder og et større interview kan vi konstatere, at den tidligere overborgmester ikke for alvor mener, der er noget at komme efter: Han er et "glad menneske", et "socialt menneske" (ikke en "kold fisk") og et produkt af en "maskulin kultur" - og jo, han har måske overtrådt nogle grænser, men han har jo sagt undskyld, ikke.

"Frank har ikke udnyttet nogen"

Til pressemødet sidste mandag, hvor hans hustru Jane blev nævnt adskillige gange, lod Frank Jensen os også forstå, at han jo havde mødt Jane Frimand Pedersen i DSU, hvor hun var ”ligestillingsforkæmper”. Det nævner hun også selv i interviewet – og derfor er hun ”helt med på” tankegangen bag MeToo, som ifølge hende er, at man ikke skal finde sig i, at ens chef udnytter en eller tvinger en til noget, man ikke har lyst til. 

Men: "Frank har ikke udnyttet nogen, det har han altså ikke," siger Jane Frimand Pedersen.

LÆS OGSÅ: "Maria Gudme fældede Frank Jensen: "Det er ikke hånden på låret – det er magtdemonstrationen, der sætter sig i kroppen""

Det er det, der får hende til at konkludere, at der er tale om en konspiration. "Der kan også være folk, der har politiske ambitioner om at overtage hans embede, men som ikke har kunnet blive valgt på demokratisk vis," siger hun. Præcis hvem, der har okestrereret det, ved hun ikke. "Jamen, jeg ved jo ikke, hvem det er. Jeg kan bare sige, at sådan noget kan ikke lade sig gøre, hvis ikke ledelsen eller det øverste system i Socialdemokratiet er inde over." 

Ligestillingsminister Mogens Jensen har - adspurgt om Frank Jensen fik besked på at gå - sagt til Politiken, at de "selvfølgelig har talt sammen i den socialdemokratiske ledelse om det her", og at "de samtaler og vel andre indtryk, som Frank Jensen har fået, har fået ham til at tage den beslutning, som han har taget her."

Og hvis du nu har læst med hertil og sidder tilbage med den tanke, at Frank Jensen måske er sådan helt klassisk splittet mellem sin chef og sin kone, Mette Frederiksen og Jane Frimand Pedersen, ja, så er det måske ikke så mærkeligt. For har vi ikke allesammen stået i sin situation, hvor vi blev bedt om at sige 'undskyld', men i virkeligheden mente 'fuck jer allesammen'.