Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Liv

Fødselskulturen på dagsordenen: Nu vil vi se handling

10. februar 2021
af
Katrine Rosenbæk. Foto: Privat
Debatten om den danske fødselskutltur har nu fanget flere politikers opmærksomhed. Katrine Rosenbæk er journalist på femina.dk og har dækket området i månedsvis. I dette interview forklarer hun, hvorfor det er så vigtigt, at politikerne lægger handling bag deres ord og sikrer danske kvinder og familier en tryg start på livet.

I videoen ovenover kan du se journalist Katrine Rosenbæk fortælle om, hvorfor fødselsområdet nu er nået op på den politiske dagsorden.

I december delte femina.dk de første vidnesbyrd fra kvinder, der havde haft traumatiske fødselsoplevelser. Der var Susan Jensen, som udviklede PTSD efterfølgende.

Der var Laura Holm, som måtte tage hjem fra hospitalet med en afkræftet datter, selvom hun havde sagt til personalet, at datteren virkede sløv og træt. Få timer efter, de var kommet hjem, var datteren blå. De blev genindlagt og fik at vide, at datteren måske ikke var overlevet, hvis de ikke var kommet ind.

Ifølge Katrine Rosenbæk, journalist på femina.dk, som har dækket fødselsområdet i månedsvis, er kvindernes vidnesbyrd afgørende for, at debatten nu er nået op på den politiske dagsorden.

I dette interview forklarer hun, hvorfor det er så vigtigt, at politikerne lægger handling bag deres ord og sikrer danske kvinder og familie en tryg start på livet.

https://imgix.femina.dk/drupalidanmarkerjegfoedt_12.png

At blive mor forbindes ofte med en fortælling om lykkerus og betingelsesløs kærlighed, men i efteråret og vinteren har hundredvis af kvinder fortalt en anden historie.

Den handler om at føle sig magtesløs og opleve svigt i et sundhedssystem, hvor man ikke fik den omsorg og forberedelse på moderskabet, som man havde brug for.

I en række artikler går femina tæt på moderskabet og fødslen og forsøger at finde svar på, hvorfor så mange kvinder oplever utrygge fødsler.

Det gør vi, fordi danske kvinder fortjener en værdig og tryg start på moderskabet.

Læs også