https://imgix.femina.dk/media/a3215dd9ffdf4ae18de6a5a1d6466a64.jpg
Familieliv

Sms-service skal huske for forældre

9. maj 2011
af Marie Tromborg
Foto: All Over Press
Ny sms-service skal hjælpe med at holde styr på alt det, der skal huskes, når man får børn

Hvornår er det lige, man skal skrive den lille op til institutionsplads? Hvornår er det, der skal vaccineres? Og hvad skal der egentlig vaccineres for?

Der er meget at holde styr på for forældre til en lille ny.

Mere at huske
Sundhedsplejerske Else Guldager mener ikke, at forældre er blevet meget dårligere til at huske. Der er bare mere, der skal huskes i dag.

- De seneste år er der kun blevet flere ting, man skal holde styr på, og det har mange forældre ikke lige nemt ved. Samtidig er servicen fra det offentlige blevet skåret gevaldigt, siger sundhedsplejerske Else Guldager fra sundhedsplejerske.dk til alive.dk, og henviser til, at forældre i dag får færre besøg af sundhedsplejersken end tidligere.

Forældrene glemmer vaccinationer
Det er hendes opfattelse, at mange forældre glemmer f.eks. at få vaccineret børnene. Og det samme tyder tal fra Statens Serum Institut på.

Senest er det kommet frem, at kun 84 procent af de fireårige har fået MFR-vaccinen. I Norge er andelen af børn, der har fået MFR noget højere - nemlig 96 procent.

- WHO anbefaler, at man sørger for at 95 procent er vaccineret, ellers kan der opstå mindre epidemier. Og der er altså et stykke vej til Danmark når dertil, siger Else Guldager.

Hjælp på SMS
Men nu kan travle børnefamilier købe sig til en ekstra hukommelse. I dag lancerer sundhedsplejerske.dk en sms-service, som holder styr på alt, hvad der skal huskes i næsten seks år.

Fra man bliver gravid, og indtil barnet fylder fem år, kan forældre trygt lægge ansvaret for at huske det hele i hænderne på en teknologisk gadget ved navn "Huskeren".

Læs mere om de forskellige vacciner, og hvornår dit barn skal have dem

Eller

Er du blevet mor, så kan du helt sikke genkende dig selv i mor-manualen

Læs også