https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/skolebarn/2014/oktober/612x325boernloeber.jpg
Familieliv

Skab en god kommunikation med dit barns skole

1. december 2014
af Anne Romanelli
Foto: Pantherstock
Har du et barn i skolealderen, vil du sikkert gøre alt for, at det får en god og lærerig skoletid - men hvad gør du for at sikre, at du er enig med barnets lærer om, hvad 'god' og 'lærerig' egentlig indebærer?

I de senere år har det været jævnligt fremme i medierne, at tonen mellem forældre til skolebørn og børnenes lærere er blevet hårdere, og misforståelserne flere.

Læs også: Hjælp dit skolebarn til bedre trivsel

Forældrene føler sig måske ikke hørt i lige netop deres situation, mens lærerne omvendt føler, at deres arbejde med børnene ikke bliver taget alvorligt og anerkendt nok.

6 tips til bedre kommunikation med dit barns skole

Skole & Forældre (landsorganisationen for forældre i folkeskolen) har derfor samlet en række gode råd til, hvordan du som forælder kan forbedre samarbejdet og kommunikationen med dit barns skole - til gavn og glæde for alle parter.

• Mød skolen, lærerne, de andre forældre og deres børn med positive forventninger, og hav tillid til, at dit barns lærer vil det bedste for dit barn.

• Vær aktiv i samarbejdet om at opbygge det vigtige voksennetværk med forældre og lærere i dit barns klasse.

• Udarbejd i samarbejde mellem klassens forældre og lærere regler for god positiv kontakt. Det er forældrenes vilje til at løse tingene og hjælpe, der viser vejen for børnene.

• Lyt altid med forståelse til dit barn, men husk også, at ting kan opleves på flere måder. Stil spørgsmål til lærerne om de ting, du undres over, og inddrag ikke altid dit barn i dine voksenovervejelser og -spørgsmål.

• Vær opmærksom på, at der altid opstår problemer og konflikter, når mennesker mødes - også blandt børn.

• Opsøg selv mere viden. Læs Skole og Forældres forældrehæfter og bliv en endnu bedre skoleforælder.

Læs også:
Gode råd til lektielæsningen med dit barn

Hvilken læringstype er dit barn?

Læs også