https://imgix.femina.dk/media/article/jul.jpg
Familieliv

Send et brev til julemanden – og få svar

2. december 2016
af Anne Romanelli
Et hemmeligt sted hos PostNord er julemandens hjælpere klar til at modtage de mange sække med breve til julemanden fra tusindvis af børn fra hele Danmark. Og børnene kan godt regne med at få svar!

- Flere familier bruger brevet til julemanden som en god måde at skyde julemåneden og den hyggelige julestemning i gang på. Mange børn skriver til julemanden for at fortælle ham, hvad de ønsker sig, og for at ønske ham glædelig jul i den travle tid, siger Morten O. Nielsen, der er kommunikationschef hos PostNord i Danmark.

Det har PostNord nu taget konsekvensen af.

Julelys: Sådan taler du med dit barn om brandfare

Man kan nemlig sende et almindeligt brev til 8 kr. til julemanden på adressen: Julemanden, Julemandens Postcenter 24, 0900 København C.

Husk at skrive barnets navn og adresse på kuverten, så sender julemanden en hilsen retur. Brevet er fem hverdage undervejs og skal derfor sendes senest søndag den 18. december fra de røde postkasser eller posthuse, for at være fremme inden jul.

Send også sutter til julemanden

Julemanden får flere tusinde breve hver jul. Men faktisk får han breve hele året, oplyser PostNord.

Brevene indeholder sutter fra børn, der er blevet store og er holdt op med at bruge sut. Som tak sender julemanden nu også et diplom tilbage til børnene, som de kan hænge op derhjemme, hvis man har husket at skrive barnets navn og adresse.

Sådan vænner du dit barn af med sutten

- Julemanden elsker at få breve, og han ved, det er noget ganske særligt, når der lander post i brevkassen. Derfor sender han også en julehilsen retur til alle de børn, han får breve fra, siger Morten O. Nielsen.

I år er PostNords sidste omdelingsdag før jul fredag den 23. december. Er du sent ude, kan du sende din julehilsen som et Quickbrev. Det omdeles fra dag til dag og skal sendes fra posthuset. Det skal sendes inden posthusets indleveringsfrist torsdag den 22. december for at komme frem inden juleaften.

Fristerne for julepost til ind- og udland kan ses på: www.postnord.dk/jul

Skønne tegninger fra jeres børn til MAMA.dk:

Læs også