https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/mor/2014/november/sas612.jpg
Familieliv

Saseline: Helt anderledes at blive mor anden gang

19. november 2014
af Nanna Balslev. Redigeret af Anne Romanelli
Foto: Magasinet Mor
Saseline Sørensen taler her ud om at være deleforældre med eks'en Frederik Fetterlein - og om nu at skulle være mor for anden gang under helt andre omstændigheder...

Saseline Sørensens moderskab startede turbulent, da hun flyttede fra sin søns far, Frederik Fetterlein. I dag er sønnen Sean 6 år, og de to forældre har aldrig haft et bedre forhold til hinanden. Til februar udvider Saseline så sin familie med endnu et barn, som hun venter med kæresten Michael Dreyer.

Hvordan har din graviditet været?

Ret hård, synes jeg. I de første par måneder blev jeg ekstremt rørt over de mindste ting. Jeg har haft problemer med kvalme og opkast, så jeg har tilladt mig selv at trække stikket og aflyse aftaler, fordi jeg har haft det så dårligt. Når kvinder siger, at det var sådan en dejlig tid, da de var gravide, så tænker jeg 'Heeelt sikkert'. Jeg er ikke typen, der elsker at være gravid, og jeg bliver træt og irritabel og føler mig grim. Til gengæld ville jeg være bedre til at føde en masse børn, fordi jeg er god til at arbejde med smerten. Og fordi, jeg ved, at der kommer noget fantastisk ud af det.

Er det anderledes at være gravid anden gang?

Nej, det er lige så hårdt som sidste gang, haha. Ej det er ikke for at brokke mig - jeg ved godt, at det ikke er en sygdom, men det kan godt føles sådan. Det er hårdt at være begrænset fysisk og have kvalme hele tiden. Man lærer meget af at få et barn, men det er også hårdt, fordi der sker så mange ændringer med en både fysisk og psykisk.

Hvad er dine barselsplaner?

Jeg kommer ikke til at holde traditionel barselsorlov. I slutningen af denne måned lancerer en veninde og jeg et nyt site, der hedder wuhuw.dk. Det kommer ikke til at tage udgangspunkt i mig, men i kvindelivet. Så der er indhold om det indre, ydre, træning og ikke mindst mor-rollen. Det er noget, vi har arbejdet på i næsten et år. Så jeg kommer til at arbejde et par timer hver dag hjemmefra og amme, inden jeg skal til møder ude i byen. Når babyen sover, kan jeg jo arbejde lidt, men min mor har også lovet at hjælpe til. Som selvstændig er det ikke en mulighed at lukke sit firma ned, men jeg er vant til at arbejde om aftenen, når Sean sover, og er god til at tilrettelægge min tid. Men når det er sagt, så skal mit arbejde ikke fylde mere end mine børn.

Hvordan har du det med at blive mor for anden gang?

Det er noget helt andet end første gang. Jeg stresser ikke på samme måde og sætter alt andet på stop. Første gang skal man jo til at finde sin identitet som mor og så finde tilbage til den, man var inden. Da jeg fik Sean skulle jeg også finde ud af at være alenemor, fordi jeg ikke var sammen med Frederik. Det var en proces, der tog noget tid. Jeg var usikker på en masse ting - f.eks. om jeg gjorde det rigtige for Sean. Man er jo sin egen værste kritiker, men jeg har aldrig tvivlet på, at jeg var en god mor. Det ved jeg, at jeg er, fordi jeg har en god dreng. Sean er velopdragen og kærlig, og jeg har lige vært til forældresamtale, hvor lærerne sagde, at de kunne mærke, at han har respekt for mig, og at han er god til at dele med andre. Det blev jeg stolt af. Men han har også lært mig meget. Han har udviklet mig og gjort mig stærkere som person, og nogle gange kan jeg godt tænke over, hvordan jeg skal kunne elske mit andet barn lige så højt. Det er nærmest en umulig tanke. Men jeg ved, at det kommer helt naturligt.

Hvordan har du og Frederik det som deleforældre?

Det er ingen hemmelighed, at Frederik og jeg havde en del udfordringer i starten. Og det handlede meget om, at jeg hurtigere blev mor, end han blev en ansvarlig far, synes jeg. Det er nok meget naturligt, at kvinders liv ændrer sig fra den dag, de kan mærke noget vokse inden i sig, hvor fædre tit først mærker det, når babyen er kommet til verden. Nogle gange tror jeg, det kan tage mænd et-to år, før de finder balance med faderrollen. Men i dag har vi det så fedt sammen, og jeg har aldrig haft det så godt med Frederik, som jeg har nu. Han er ansvarlig og tilregnelig, og vi snakker sammen om, hvad Sean skal have lov til. Frederik har Sean hver anden torsdag til mandag, for efter min mening har et barn lige så meget brug for sin far som sin mor. Frederik skulle bare lige finde ud af den farrolle. På et tidspunkt satte Sean ord på den splittelse, som skilsmissebørn oplever, da han sagde: Det er ikke det samme hos far, som det er hos mor. Og det er jo rigtigt. Hvordan ville vi selv have det med at flytte frem og tilbage mellem to hjem hver uge? Det må ikke være nemt for et barn. Så vi har talt meget om, at der skal være ens regler - som f.eks. at vi spiser ved bordet og ikke foran fjernsynet, og at han har nogle faste sengetider. Men det vil altid være lidt sjovere at være hos far, fordi Sean er der lidt sjældnere.

Blå bog

Saseline er født i 1982 og opvokset i Næstved som barn af en malaysisk mor og en dansk far.

Var i teenageårene en del af pigeduoen S.O.A.P. der solgte knap to mio. albums verden over.

Arbejder som sangerinde og model og lancerede i 2011 hudplejeserien Sasé, som hun i dag har trukket sig ud af.

Har sønnen Sean på seks år sammen med Frederik Fetterlein og er nu gravid med kæresten Michael Dreyer.

Hvilken slags far er Frederik?

Han er en blød far, og han er meget nærværende. Han er god til at lege med Sean på hans præmisser, og de har det virkeligt sjovt sammen de to. Det kan godt være, at alle reglerne ikke bliver overholdt lige så meget som hjemme hos mig, men Frederik er der til gengæld 100 procent, når de er sammen, og selv om vi to ikke er sammen længere, så er vores uenigheder aldrig gået ud over Sean. Vi har taget skænderierne i telefonen om aftenen, når han sov. Sean har spurgt nogle gange, hvorfor vi ikke er kærester længere. Så må jeg forklare, at Frederik og jeg godt kan lide hinanden, men at vi er meget forskellige. Heldigvis har han et tæt bånd til min kæreste, som jo er hans stedfar. Vi er en moderne familie, som sagtens kan holde jul sammen alle sammen, hvor både min kæreste og Frederik er med. Det er dejligt, at vi har det så godt sammen og er enige om de grundlæggende ting.

Hvordan har Sean det med at skulle være storebror?

Han er vild med det! Han har tigget mig om at få en lillebror noget tid, så han glæder sig helt vildt og er glad for, at det er en dreng, så de kan spille fodbold sammen. Han er en meget kærlig dreng og taler til maven og kysser den. Jeg har en graviditets-app på min telefon, som han selv åbner for at følge med i, hvor stor babyen er inde i maven. Fordi han er så stor, er han ikke jaloux, men han glæder sig meget til, at den lille kommer. Der kommer helt sikkert til at være noget jalousi, når barnet kommer, og Sean ikke har mig for sig selv, men det må vi tage til den tid. Jeg tror, han bliver en fantastisk storebror.

Hvilken slags far bliver din nye kæreste?

Michael har været stedfar for Sean i nogle år nu, og han er både sød, kærlig og nærværende. Og jeg glæder mig til at opleve at være en familie, hvor mor og far bor sammen. Der kommer helt sikkert nogle andre udfordringer, fordi jeg er vant til at gøre tingene på min måde. Men vi er ret enige mht. børneopdragelse. Jeg tænker selvfølgelig over, hvordan det kommer til at være at gå fra tre til fire i vores hjem. Jeg vil gerne have tid til de ting, som Sean og jeg har haft sammen som f.eks. at tage til fodbold hver uge. Så må vi tage afsted som familie.

Læs også:
Heidi Frederikke: Ikke sjovt at være gravid!

Læs også