https://imgix.femina.dk/media/a5471992c3d24db49395b15b22b502d0.jpg
Familieliv

Sådan giver du dit barn en god barndom

28. maj 2013
af Lisbeth Madsen, Alive.dk
Foto: All Over Press
Vil du gerne sikre en tryg opvækst for dine børn, så får du her familievejlederens råd.

Det er let at frygte, at man gør en masse galt som forældre. Men kan man skabe ro og rutiner for børnene, så er man på rette spor. Familievejleder Lola Jensen deler her tre vigtige råd ud, som er vigtige elementer, når man vil skabe en god barndom for sine børn. Det skriver Kristeligt-dagblad.dk

Forældre skal være forudsigelige
- Det er vigtigt, at barnet oplever, at forældrene er forudsigelige. Barnet kan mærke, når det står op om morgenen, at det møder en forælder, der er på samme måde som aftenen før. Når forældrene afleverer barnet, skal det også være på samme måde, som barnet er vant til. Og når det bliver hentet, skal det også være en forudsigelig forælder, som barnet møder.

Hvis ikke barnet oplever, at forældrene er forudsigelige, så giver det barnet en uro. Det kan ikke finde ud af at navigere i livet og finde ud af, hvad det skal gøre. "Hvad mener min mor egentlig lige nu?" Det støjer for meget for barnet, hvis der hele tiden bliver skiftet, siger Lola Jensen.

Spontanitet og humor gør dit barn glad
- Det er rigtig vigtigt, at der er plads til spontanitet og humor i familiens hverdag, fordi det skaber glæde hos barnet. Fx at danse rundt i stuen med forældrene. Den slags hygger børn sig meget med.

Det er noget helt andet med ironi. Børn kan ikke finde ud af ironi. De bliver så utrygge, siger hun.

Leg er lig ro og refleksion for dit barn
- Når barnet kommer hjem, skal det kunne mærke, at der er ro, så det kan mærke alle de indtryk, det har fået. Så kan det lægge alle oplevelserne ind i alle de rigtige filer på harddisken. Børn reflekter ikke som voksne, der typisk går et stille sted hen. De gør det ved at sidde og lege, og det er derfor, det er så vigtigt, at der er plads til legen. De bruger figurer til at få skabt en refleksion, siger Lola Jensen.

Læs også:
Dit barns udvikling fra 0-2 år
Guide til lejetøj, der støtter dit barns udvikling

Læs også