https://imgix.femina.dk/media/ae0ebea7151b4caf85f9427ef022ef58.jpg
Familieliv

Sådan er det at være mor

19. februar 2014
af Rikke Wagtberg
Efter at være blevet mor til to piger på 2 og ½ år, har Anne Kathrine Hansen fået en del erfaring i at udleve sig selv som mor. Det har resulteret i både overraskelser, omprioriteringer og pinligheder.

Efter at være blevet mor til to piger på 2 og ½ år, har Anne Kathrine Hansen fået en del erfaring i at udleve sig selv som mor. Det har resulteret i både overraskelser, omprioriteringer og pinligheder.

"Selvom jeg lejlighedsvist kommer ud af døren i sutsko og morgenhår, fortryder jeg på ingen måde, at jeg har fået børn," udtaler hun. "Tilbyd mig gerne en hjælpende hånd og en kop stærk kaffe, når jeg ser træt ud - men der er ingen grund til ynk. For børn er fantastiske."

Anne Kathrine fortæller her om et par af de mere bemærkelsesværdige forandringer, der kommer som direkte følge af dét at blive mor:

Væk med læbestiften
Før

Jeg brugte mascara, eyeliner, læbestift og high-lighter for at godt ud.

Nu
Jeg bruger concealer for at skjule de sorte rande, men springer læbestift over. Når jeg kysser børnene iført en rødlig læbestift med glimmer, ser de ud som om de har fået en tropesygdom - og også er lidt radioaktive.

Ansigtspleje som numsesalve
Før
Jeg valgte ansigtspleje i avancerede natur-mærker.

Nu
Jeg vælger billig ansigtspleje, der er svanemærket, og kan købes i Brugsen. Kan det oven i købet bruges som numsesalve og jævning i sovs, er det bare super.

Klip gerne sjusket, men længe
Før
Min frisør blev valgt ud fra evnen til at klippe flot.

Nu
Jeg vælger nu den frisør, der bruger længst tid. Med to små børn er alene dét at få 40 minutters fred med nus i håret, kaffe, chokolade og dameblade pengene værd. Har jeg rent faktisk fået en frisure, når jeg går derfra, er det bestemt et plus - men ikke et krav.

Tid til Kaj og Andrea
Før
En god fredagsaften var noget med godt selskab, god mad og ro til voksensnak.

Nu
En god fredag aften er lig med at spille ballonspil, og at se Kaj & Andrea-DVD'er, mens vi sutter et kvart glas Cola i os og spiser tørrede abrikoser. Efter kl. 20.00 hvor børnene sover, sover vi ofte også.

Kroppens private dele
Før
Jeg tog for givet, at mennesker var fysisk udrustet på en måde, der svarede til deres køn.

Nu
Jeg har fundet en verden fuld af undren. Et par eksemplar på helt relevante, men ikke desto mindre akavede spørgsmål, som børn kan stille om verden, er:

"Hvis Kaj & Andrea er en pige og en dreng - hvorfor er Kaj & Andrea-hånddukkerne så syet forkert?"

"Hvordan tager man sine bryster på?"

"Små piger bruger store bleer - hvorfor bruger voksne damer små bleer? Laver de kun små lorte?"

"Har manden derhenne en tissemand?"

- Det sidste spørgsmål er bare umuligt at besvare. Uanset om jeg svarer ja eller nej, lyder det som om jeg faktisk har undersøgt det.

Læs også:
Babys mentale udvikling
Skal dit barn selv vælge?

oestrogen.dk kan du læse mere om livet som kvinde.

Vil du dele dine egne børns guldkorn med os og de andre brugere, så benyt kommentarfeltet herunder!

Læs også