https://imgix.femina.dk/media/050e65321f5c4d5f8eedb8e03876cb33.jpg
Familieliv

P-piller gør dig jaloux

9. december 2010
af Anders Graverholt Nielsen, Alive.dk
Foto: Colourbox
Visse typer p-piller gør kvinder mere jaloux, viser ny undersøgelse.

Visse typer p-piller gør kvinder mere jaloux, viser ny undersøgelse.

Der er stor forskel på hormonsammensætningen af p-piller, og ny forskning peger på, at det ikke er helt ligegyldigt, hvilken type p-pille du vælger. Piller med et højt østrogen-niveau gør nemlig kvinder mere jaloux end andre piller, skriver Marieclaire.co.uk.

Læs: Nybagte mødre aborterer ofte

Ingen kendte til sammenhængen
Det er forskere fra det britiske Sterling University, der står bag undersøgelsen, som sætter fokus på sammenhængen mellem typer af p-piller og jalousi, et ellers ret uudforsket område.

- Det lader til, at hverken kvinder eller pilleproducenter er klar over den øgede risiko for psykologiske bivirkninger, der er forbundet med valget af p-piller, siger Dr. Craig Roberts, en af lægerne bag undersøgelsen.

Test dig selv: Er du en blevet en gal strigle?

Østrogen er kilden til jalousi
Forskerne bad kvinderne svare på en række spørgsmål, der havde til formål at afdække den enkelte kvindes jalousi. Sammenholdt med kvindernes valg af p-piller kunne holdet se en klar forbindelse mellem mængden af østrogen i p-pillerne og graden af jalousi hos kvinderne.

Det andet kvindelige kønshormon progesteron havde derimod ingen indflydelse på kvindernes tillid til mænd.

På baggrunden af undersøgelsen, der blev foretaget på 275 kvinder i alderen 17 til 35, konkluderer forskerne derfor, at kvinder, der bruger p-piller med et højt indhold af østrogen, har sværere ved at være i et parforhold.

Læs også