Familieliv

Mor får reprimande for indholdet i sit barns madpakke

af Anne Romanelli 6. februar 2017
En australsk mor blev noget overrasket, da hun forleden åbnede sit barns madkasse og fandt en irettesættende seddel fra børnehaven.

- Dit barn havde et stykke chokolade fra den røde kategori med i dag. Vælg venligst sundere alternativer til børnehaven.

Sådan stod der på den seddel, som en forbløffet australsk mor forleden fandt i sit 3-årige barns madpakke:

Flere danske institutioner vil bestemme indholdet af børns madpakker

Sedlen var fra barnets børnehave, og den var desuden påført en sur smiley. 

Det fremgår af det billede, som brugeren Melinda Tankard Reist har lagt på sin facebook-profil den 2. februar.

Undgå kemi i dit barns madpakke - 6 tips

Her fortæller Melinda, at det er hendes veninde, som fik den pågældende reprimande fra børnehaven, og at veninden i øvrigt har 8 sunde og raske børn.

- Jeg sagde til hende, at hun skulle komme to stykker chokolade i madpakken dagen efter og sige til dem, at de skulle blande sig udenom, skriver Melinda som kommentar til billedet.

Her kan du købe smarte madkasser, der er 100 % fri for ftalater, bisphenol A og PVC >>

Seddel deler vandene

Hendes opslag er siden blevet delt og kommenteret af hundredevis af brugere, og der er meget delte meninger om, hvorvidt sedlen er en god idé eller ej: 

Bl.a. skriver Jason Mikeleit: - Når nu overvægt hos både børn og voksne er blevet en epidemi, så kan jeg ikke se noget galt i at sætte tidligt ind. Måske kan forældrene lære noget af dette.

Så lidt kødpålæg må dit barn spise om dagen

Vicki Vickers er uenig og skriver: - Jeg synes ikke, at børnehaven skal diktere, hvad forældre kan give deres børn. Hvis børnehaven ikke kan lide, hvad forældrene kommer i madpakken, så lad børnehaven selv lave mad til børnene. Det vil gøre livet meget nemmere for travle forældre.

Tip: I denne bog finder du lækre, sunde og nemme forslag til dit barns madpakke >>

6 tips - få dit barn til at smage på maden:

6 tips: Få dit barn til at smage på maden

- Jeg lægger grøntsagerne i et særligt mønster eller laver en figur eller et ansigt ud af dem på tallerkenen, og så kan min datter spise grøntsagerne i farveorden eller starte med øjnene eller næsen først. Hun synes, det er skægt, når jeg tager mig til næsen eller øjnene og siger AV!, når hun spiser de tilsvarende grøntsager på tallerkenen.  Forældretip fra ernæringssitet avivagoldfarb.com
- Vi lægger de forskellige grøntsager i 3-4-5 små farvede skåle, hvilket tit er nok til, at det er spændende at sidde og nippe til. Men ellers siger vi, at han må vælge to af skålene selv. Så får han også lov til at bestemme, så det ikke har et element af tvang over sig. Forældretip fra ernæringssitet avivagoldfarb.com
- Jeg gør noget sjovt ud af det ved at sige drillende til min søn, at han IKKE må spise sine broccolistykker, eller hvad det måtte være. Når jeg så kigger væk, snupper han selvfølgelig et stykke, hvorefter han synes, det er hysterisk morsomt, når jeg tæller stykkerne og ’undrer’ mig over, hvorfor der mangler et stykke. Forældretip fra ernæringssitet avivagoldfarb.com
- Vi siger til vores børn, at de i hvert fald skal spise det samme antal mundfulde som deres alder. Det synes de er sjovt – den store synes, det er sejt, at hun skal spise flere for at nå op til sin alder, og den yngste vil ikke stå tilbage for hende og spiser også flere, end han egentlig ’skal’. Forældretip fra ernæringssitet avivagoldfarb.com
- Vi har ofte held med at overbevise vores datter om at smage på nye ting ved at fortælle hende, hvad hun ikke kunne lide engang, men som hun nu er helt pjattet med. Det får hende tit til at prøve noget nyt. Man kan jo aldrig vide! Forældretip fra ernæringssitet avivagoldfarb.com
- Vi laver en sjov dyst ud af ’hvem der kan være sundest i aften?’. Så bliver der ellers gnasket løs af grøntsagerne. Man vinder ikke noget – udover retten til at prale. Men den ret er der nu også stor rift om! Forældretip fra ernæringssitet avivagoldfarb.com Læs også: 8 GENIALE forældretips - hvorfor tænkte vi ikke på dét?! 7 søde forældretips til sengerutiner - der virker!