Michelle Hviid
Familieliv

Michelle Hviid: ”Jo mindre børn har brug for deres mor, jo bedre”

17. november 2017
af Birgitte Borup. Redigeret til web af redaktionen
Foto: Carsten Seidel
De fleste har et par øjeblikke i livet som mor, som de ser tilbage på med alt andet end stolthed. Vi har bedt foredragsholder Michelle Hviid dele en uperfekt situation.

Michelle Hviid om den dag hun var en dårlig mor

– Det er ikke meget, jeg har dårlig samvittighed over, for helt overordnet er det ikke et begreb, jeg opererer med. Dårlig samvittighed får os til at træffe dårlige valg, så jeg står ved det, jeg beslutter. Men der var engang, jeg virkelig pressede citronen. Min datter Kamille, som dengang var otte år, var syg. Hun havde feber og havde det elendigt, og jeg skulle holde et foredrag i Jylland. Der var ingen, der kunne passe hende, og det var svært for mig at aflyse. Kamille var cool og insisterede på, at hun godt kunne være alene hjemme, så sådan endte det. Jeg ringede hjem nogle gange i løbet af dagen, og hun klarede det fint, men den dag havde jeg det ikke godt med mig selv …

– Mange mødre ville under ingen omstændigheder lade en otteårig være alene hjemme, slet ikke et sygt barn – men jeg har stort set altid været singlemor, samtidig med at jeg har haft egen virksomhed, så mine børn har tidligt lært, hvordan de smører en mad og tømmer opvaskemaskinen. De har fået at vide, at de var vigtige for, at vores hverdag i familien kunne køre. Jeg ser mange børn, der er overbeskyttede, og mange forældre tager friheden fra deres unger ved ikke at lade dem finde ud af tingene selv. De bedste mødre er dem, der tør give slip, for jo mindre børn har brug for deres mor, jo bedre.

LÆS OGSÅ: Michelle Hviid: "Derfor betyder mit udseende ingenting"

– Forældreskab anno 2017 er sindssygt, forstået på den måde, at der bruges så vanvittig mange ressourcer på det. Jeg tænker ofte: Slap dog af! Jeg ved godt, at det er en provokerende udmelding, men jeg tror, nutidens tabere er ved at opfostre fremtidens vindere. Taberbørnene er de eneste, der lærer at kunne noget selv og kæmpe for noget, fordi de bliver tvunget til det. Hvorimod børnene af nutidens vindere er fremtidens tabere, fordi de intet får lov at udforske på egen hånd og får alt serveret. De børn er efter min mening elendigt stillede senere i livet.

LÆS OGSÅ: Bolig: Hjemme hos Michelle Hviid

Michelle Hviid, iværksætter, forfatter og foredragsholder. Mor til en datter på 10 og en søn på 19 år. Single.

Læs også