Jorden rundt med blebørn
Foto: All Over Press
Egentlig troede Bettina Aller bare, at man kunne sejle lidt til højre og lidt til venstre, når man skulle jorden rundt. Men projektet har vist sig en kende mere omfattende end ved idéens fødsel. Ikke mindst når man skal sikre, fodre og skifte 18 måneder gamle tvillingedrenge om bord.
For fire år siden planlagde Bettina Aller en jordomsejling med sin mand Jean Gabriel og sine to ældste børn til år 2012. En tvillingefødsel kom på tværs, men planen holder stadig. Så længe man ved, at to børn bruger 400 bleer om måneden, og man sørger for, at de ikke falder over bord, så skal det nok gå alt sammen.
- Jeg har vandret på Borneo, Etiopien og på Mount Everest. Jeg må udvide min horisont. For mange år siden læste jeg Kløvedals bøger og tænkte, det ville jeg også gerne gøre en dag. For fire et halvt år siden tog jeg beslutningen, at det skulle være nu. Hvis jeg ikke siger hvornår, så sker det aldrig, siger Bettina Aller til bt.dk
Nu er nu!
'Nu' er 2012, og her får hendes ældste søn, den 18-årige Christoffer 'hue på' fra gymnasiet, og datteren Emily på 15 går ud af 9. klasse - begge fra et tidligere ægteskab.
- Men så blev jeg gravid med tvillinger, og det var ligesom ikke planen. Det gør det sværere, og det havde været nemmere, hvis det blev skudt, til de er fire-fem år. Men til den tid har mine ældste børn måske kærester, måske børn, og de gider nok ikke sejle med svigermor. Det her er mine eneste chance for at sejle med hele familien, siger Bettina Aller.
Børnene, både de ældste, og de yngste, der nu nok ikke fatter alverden, er ellevilde med tanken. Emily og Christoffer får hver en ven med, og desuden skal husets filippinske au pair med. Sammen har de taget såkaldte 'duelighedsprøver' i køkkenet hjemme i Holte, så de er rustet til at begå sig til søs. Og de er med Bettinas ord: ellevilde. Alle mand.
Vi køber bare den billigste båd
Men duelighedsbeviser gør dem ikke i stand til at sejle en stor båd, og derfor har de efter anbefaling fra Nordkaperens fader, Troels Kløvedal, hyret en dygtig styrmand. Så mangler det bare båden.
- Vi køber en båd, som vi så sælger igen. Vi har kigget på en tre stykker, til omkring et par millioner, og så køber vi bare den billigste tror jeg, forklarer hun til bt.dk.
- Selvfølgelig er der farer. Den største er vel, at de falder overbord. De skal selvfølgelig altid have redningsveste på, og så må vi opsætte nogle liner, de kan klikkes fast i og lave et net langs rælingen, så de højest hænger der og dingler. Og så skriger de forhåbentligt i vilden sky, siger hun.
Læs også:
Det kan være hårdt at være mor, men man behøver ikke sejle jorden rundt for at komme stressen til livs. Vi giver dig 7 genveje til at blive en glad mor
Er du på barsel og drømmer du om at rejse?