https://imgix.femina.dk/media/websites/mama-dot-dk/website/2012/boernefamilie/familie/skilsmisse-prim.jpg
Familieliv

Joan Ørting: Derfor bliver så mange skilt i dag

24. oktober 2012
af Alive.dk
Vi kender det godt. Nogen af os. Det der med, at vi ikke altid elsker os selv lige højt. Men det skal vi, ifølge sexolog Joan Ørting, til at blive meget bedre til, hvis vi skal holde liv i ægteskabet. Sexologen siger, vi skal elske os selv for at kunne elske andre.

Fire ud af ti ægteskaber i Danmark ender i skilsmisse. Men hvorfor ender så mange par med at finde ud af, at de alligevel ikke passer sammen?

Ifølge Joan Ørting, der er sexolog, skyldes mange skilsmisser, at vi ikke elsker os selv.

- Vi har jo ikke lært, hvordan man elsker sig selv. Det forventes bare, at vi kan, forklarer Joan Ørting til Alive.dk.

Vi bliver til grådige mennesker
Når vi ikke elsker os selv og andre betingelsesløst, bliver det kærlighed med en masse forbehold. Og det fører til, at vi hele tiden har brug for at blive bekræftet af andre.

- Hvis vi ikke elsker os selv, kan vi blive meget grådige over for verden, og vi har brug for, at alle roser os. Denne her 'needyness' er et stort tomt kærlighedshul, forklarer Joan Ørting, der derfor opfordrer til, at man arbejder på kærligheden til sig selv ved at kigge sig i spejlet dagligt.

- Hvordan lærer vi at elske os selv? Det handler om bekræftelse og om at tale kærligt til sig selv, påpeger Joan Ørting.

Det kunne f.eks. være ved at bruge lidt tid ved spejlet hver dag for at kigge sig selv i øjnene og sige til sit spejlbillede: Jeg elsker dig, lyder rådet fra sexologen.

Læs også:
Skilsmisse rammer også bedsteforældre
Sådan undgår du skilsmisse

Læs også