Sandie Westh
I Sorg med Sandie Westh

Jeg kigger på min kæreste og siger: Vi skal nok få et levende barn

19. juli 2022
Af Anne Wittorff
Foto: Privatfoto
Sandie Westh og Mikkel Skouborg mistede deres datter Vilma kort efter fødslen. I tredje afsnit af "I Sorg med Sandie Westh" fortæller de om deres fælles sorg.

Den morgen – den 13. maj 2021 – begynder tidligt for Mikkel og Sandie. Sandie får akut kejsersnit, og mens hun ligger på operationsstuen, finder lægerne ud af, at der er noget galt med deres datter.

– Lægen er heldigvis så forudseende, at han lige tager Vilma ned til Sandie, så hun kan give hende et kys, fortæller Mikkel Skouborg, der husker, at datteren derefter bliver kørt på neonatal.

– Han spørger jo så, om Vilma skal døbes. Så ved man godt, hvor det er på vej hen.

Vilma bliver døbt, men lægerne kan ikke redde hendes liv. Sandie Westh husker, hvordan en lang række sygeplejersker og læger kommer ind på hendes opvågningsstue.

Man ved godt, at når man ligger på opvågningen, og alle kommer, så er det virkelig skidt, fortæller hun.

Børnelægen græder, og så siger han: “Jeg kunne ikke redde din datter".

Du kan høre hele podcasten "I sorg med Sandie Westh på Itunes eller Spotify.

– Og så skriger jeg bare. Hele min verden bryder sammen, og jeg kalder på dig, siger Sandie Westh til Mikkel Skouborg og fortsætter:

– Jeg siger to ting til dig: Vi skal nok få et levende barn. Jeg havde ellers sagt til dig, at jeg aldrig gør det her igen. Men jeg lover dig, at vi nok skal få et levende barn.

Derefter lover Sandie Westh endnu en ting:

– Jeg siger, at vi ikke går fra hinanden på grund af det her. Og det siger jeg, fordi jeg godt ved, at der er mange forældre, der mister et barn, der ender med at gå fra hinanden, fordi det er så uudholdeligt at være i sammen.

Parret har lært, at de både har en fælles sorg og en individuel sorg.

– Det er ikke sikkert, at man følges ad i sorgen, siger Sandie Westh.

– Du kender Vilma og har mærket hende bevæge sig inde i dig. Og det har jeg ikke. Så jeg mangler hende, jeg skulle gå med over sommeren, jeg mangler den, jeg skal give min kærlighed til. Jeg mangler det fysiske barn, supplerer Mikkel Skouborg.

Sandie Westh er gravid igen, men det er langt fra ukompliceret at vente et barn, når man tidligere har mistet.

– Det skal være der, før jeg tror på det – og det er det, når vi ligger på en stue på barselsgangen, fortæller Mikkel Skouborg.

Hør hele podcasten i artiklen eller på Itunes eller Spotify, hvor hun og hendes kæreste Mikkel Skouborg fortæller om tabet af deres datter.

Læs også