https://imgix.femina.dk/media/cd6428b6647542f5ac2e0eab93400f14.jpg
Familieliv

I Netto med nyfødt for første gang

18. februar 2009
Onsdag d. 18. februar 2009 - af: Julia Lahme Foto: Line Thit Klein
Mor gennemfører sin første indkøbsekspedition alene med baby! Uddrag fra Julia Lahmes Hvor lagde jeg babyen?

Elias og jeg er på vej i Netto. Det er ikke bare en udflugt, men en ekspedition. Han er ammet, skiftet, og jeg tror, han måske er træt nok til at sove lidt på vejen. Han hader barnevognen, så det går ikke helt overbevisende endnu, og jeg har det, som om jeg er en stor fiskekutter, der trawler bebrejdende blikke sammen på vej ned af Østerbrogade, fordi Elias skriger og skriger.

Vi drejer til venstre på Trianglen, og jeg er allerede gennemsvedt, selvom det er pissekoldt. Vi går ind i Netto på Blegdamsvej, og jeg er så fokuseret på at gennemføre raidet, at jeg banker barnevognen frontalt ind i en palle med appelsinjuice på tilbud. Jeg retter op, og ungen klynker lidt, og med en sjælden effektivitet flår jeg varer ned fra hylderne, jeg stormer rundt og står ikke længe i kø, for miraklet sker, og vi er ude! Jeg har købt ind i Netto alene med Elias!

Jeg ringer straks til min bedste ven og jubler og jubler. Ingen reaktion. Jeg forklarer det hele én gang til. Ingen reaktion. Jeg siger: Jeg har gjort det, jeg har købt ind!!! Ingen reaktion. Og her er det så, jeg fatter det! Jeg er så langt inden i babyboblen, at jeg helt har overset, at ingen, der ikke selv har været her, forstår, hvad det vil sige at starte forfra på livet, på hverdagen og på praktikaliteterne, når man lige pludselig er "plus baby". Det er så også her, jeg bliver ensom, selvom jeg aldrig er alene.

Læs også