https://imgix.femina.dk/media/71d37ea4bfaa4dc3b629e0d6c3e9c426.jpg
Familieliv

I form som nybagt mor

13. oktober 2009
af Slankedoktor.dk
Mama Slank guider dig

I form som nybagt mor
Efter fødslen drømmer de fleste kvinder om at genvinde deres figur fra før graviditeten. Men hvordan og hvor hurtigt må du gå i gang med motionen igen?
Lige så forskellige som fødsler er, lige så individuelt er det også for kvinder, hvornår de er klare til at påbegynde en genoptræning af kroppen. Det afhænger af hvor hård en fødsel du har haft, men det handler også i høj grad om at lytte til din krop. Føles den klar til at komme i gang igen?

Fokus på Bækkenbunden
Det anbefales at starte så blidt op med motionen som muligt. Du kan sagtens lave nogle lette øvelser derhjemme. Det handler om at få gang i kroppen igen og få genetableret kontakten med dig selv.
Det er især vigtigt at træne bækkenet op igen. Før du har styrket bækkenet er det nemlig umuligt at træne maven.
Efter en fødsel er vævet i din bækkenbund belastet og musklerne er først for alvor klar til at blive trænet efter tre måneder. Indtil da er knibeøvelser en rigtig god måde at opnå en forbedret kontakt til bækkenbunden igen.
For at lette trykket i bækkenet og få væsken til at løbe væk er en god øvelse at: lægge dig ned med fødderne i gulvet og løfte dit bækken op mod loftet. Hold bækkenet deroppe i 8 sekunder og gentag så øvelsen.

Tag babyen med
For de fleste er det en god oplevelse at komme ud bland andre nybagte mødre og dyrke motion. Her er du sammen med ligesindede, der har de samme ønsker og behov til træningen som dig. I de fleste fitnesscentre findes der "Mor-baby" hold. Her kan du tage barnet med til en let og opstrammende træningstime.
Forhast dig ikke
I det hele taget handler det om at tage det stille og roligt. Du skal nok få din gamle figur tilbage, det handler bare om at lytte til kroppen og tage den med ro.

Hvad må du lave?

Svømning:
Vent med at svømme til cirka 8 uger efter fødslen hvor lægen har tjekket, at din livmodermund har lukket sig. Herefter er det en god og blid måde at blive strammet op igen.
Løb og hård aerobic:
Det frarådes at dyrke for fysisk krævende sportsgrene indtil 6 måneder efter fødslen. Du må dog gerne træne din kondition- uden hop og løb - sving for eksempel arme og ben og få pulsen op.

Cykling:
Du kan i teorien cykle dagen efter du har født - men det er det dog de færreste der har lyst til. Vent til du føler at det er behageligt at komme op på pedalerne igen.
Gåture og blid træning:
Det er altid en god ide at gå nogle ture for at komme stille og roligt i gang. Det er også oplagt at melde sig til et fitnesshold med fokus på efterfødselstræning.

Meld dig ind i Mama Slank - i samarbejde med Slankedoktor.dk

Læs også:
Efter fødslen gik vægten opad
Træning af bækkenbunden

Læs også