https://imgix.femina.dk/2021-05-18/katrine-marie-guldager-1.jpg
Familieliv

Hvorfor er det så s**** svært at være i en familie? To kvinder har et meget god bud

18. maj 2021
af Kristine Enevold Villadsen
Foto: Heidi Maxmilling
Forfatter Katrine Marie Guldager er aktuel med podcasten ”En fremmed i familien”. I andet afsnit taler psykoanalytiker Katrine Zeuthen og Katrine Marie Guldager om opvækstens betydning, og hvorfor det kan være så svært at være i en familie.

Da forfatter Katrine Marie Guldager udgav sin autofiktive roman ”Der samme og noget helt andet”, der handler om at føle sig fremmed i sin egen familie, kontaktede flere læsere hende med deres egne historier.

I andet afsnit af podcasten ”En fremmed i familien” taler Katrine Marie Guldager sammen med psykoanalytiker Katrine Zeuthen om, hvorfor det kan være svært at være i en familie, og hvordan man kan føle sig fremmed for sin egen familie.

At være uden for familien

Katrine Zeuthen var også med på sidelinjen, da Katrine Marie Guldager skrev sin roman. Hun hjalp hende med at se sin familiehistorie udefra, hvilket ikke var en nem opgave.

– Jeg følte mig meget udsat og sårbar, det der sted, hvor man står uden for familien og kigger ind på dem. Det er et meget ensomt sted, fortæller hun i podcasten.

Men hvorfor føles det så farligt at stå uden for familien?

Det spørgsmål prøver Katrine Zeuthen at besvare i podcasten.

Ifølge hende er det blandt andet, fordi familien er hele ens eksistensgrundlag i opvæksten.

Når man trækker sig ud af den, skal man lave om på nogle sammenhænge i livet, som man fra barndommen har troet var sandheden.

Hør podcasten "Fremmed i familien"

Katrine Marie Guldager er aktuel med podcasten "Fremmed i familien", hvor hun stiller spørgsmålet: Hvorfor kan det til tider føles som om, man er fremmed i sin egen familie?

Podcasten er produceret af Politikens forlag og udgivet i samarbejde med femina.

I andet afsnit taler psykoanalytiker Katrine Zeuthen og Katrine Marie Guldager om, hvorfor det kan være svært at være i en familie.

Du kan også høre podcasten på Itunes, Spotify og Spreaker.

Brud med familien

At bryde med familien er dog ikke bare lige noget, man gør, siger Katrine Marie Guldager i podcasten.

Det kommer med mange overvejelser om, hvad der er det rigtige at gøre.

Familien påvirker en hele livet, og derfor kan det være svært at trække sig.

– Vi har alle skyld for noget i fortiden. En stærk familie er, når man kan tale om fortiden og tage tingene op, siger Katrine Zeuthen.

Men det kan være svært at tale om de ting, der er sket i fortiden.

Hvorfor det kan være så svært at bringe op, kan du høre Katrine Marie Guldager og Katrine Zeuthen tale om i ”Fremmed i familien”.

Læs også