Ultras like-eksperiment
Familieliv

Hvordan hjælper jeg mit barn til ikke at være en bølle på nettet?

8. februar 2018
af Julie Rosendahl
foto: DR
Jeg må indrømme, at jeg ikke havde tænkt over det, før jeg så videoen her - men den satte virkelig tanker i gang om, hvad jeg SKAL have lært mine børn.

Av, en mavepuster!

Mine børn er stadig for små (eller blanke) til rigtig at have opdaget INTERNETTET. De ser Netflix, ja, men ellers står de mest på løbehjul, roder i jord, tvinger mig til at bygge huler og spiller Ludo, Fisk og Uno. Og jeg prøver selvfølgelig så godt, jeg kan, at lære dem spillereglerne – både i spil og i almindelig god opførsel.

De har aldrig hørt om Offensimentum og knap nok om Snapchat (vi kalder det bare ”hunde-ansigt-app’en”). Alligevel fik jeg et kæmpe sug i maven, da jeg så den her video fra DR Ultra. For om få år er nettet mine børns største og nærmeste legeplads – og jeg har vist glemt at lære dem, hvordan man leger der.

Kæmpe tak til Ultra og Brohave for at lave det her og huske mig (og ungerne) på, at der altid sidder nogen på den anden side – også af det store internet.

Det er ejjermame public service.

LÆS OGSÅ: 5 forældretips: Sådan forebygger du mobning

Se videoen her

DR Ultra sender i de næste uger en række nye programmer på alle deres platforme. Det handler om at alle har ansvar for det, man skriver eller deler, og at der er rigtige mennesker bag skærmen, når tonen bliver hård. Indsatsen indeholder også en masse gode råd og erfaringer fra børn til børn. Allerede nu kan du få indblik i programmerne her: www.dr.dk/ultralike.

LÆS OGSÅ: Sådan hjælper du et barn, der er særligt sensitiv

Mama Julie

Læs også