https://imgix.femina.dk/media/ac1a94eb2cce44648fe9fa24dfa9c3a3.jpg
Familieliv

Hverdagens strejf af lykke

24. juni 2010
af Jane Callesen
Jane Thoning Callesen blogger om livet som medfølgende mama og mor i Båtsfjord - en øde by et sted langt oppe i Norge.

Jane Thoning Callesen

Født i 1983, er cand.public og freelancejournalist, mor til Max fra sep 2008 og gift med en læge, der er vild med at arbejde i udlandet. Derfor bor familien i øjeblikket i Båtsfjord - en øde nordnorsk landsby, tæt ved grænsen til Rusland.
Følg med på Janes blog, hvor hun beskriver sin dagligdag blandt rensdyr, snescootere og arktisk blæst.

Nogle gange kan man blive så forbistret over de store ting, at man glemmer at glæde sig over de små ting.

Store ting, der kan skygge, er kuling, regn og tåge så langt øjet rækker. En tung klapvogn med varer, der skal skubbes op ad et bjerg. En familie, der befinder sig tusindvis af kilometer væk. En tung gravid mave, der ikke synes, det er rart, at være indespærret i vinterfrakke på en Sankt Hans aften.

Men pludselig får man besøg af nogen hjemmefra. Af sin søster og niece. Og får gennem dem øje på de små ting, der gør hverdagen fantastisk på trods af alt: En unik udsigt fra stuevinduet over både fjord og fjelde. En regnbue, der lyser op på himlen. En stilhed, der er sund for sjælen.
Båtsfjord er på godt og ondt et utrolig specielt sted at bo. På mørke, tågetunge dage kan jeg falde i en grøft og tænke "godt vi snart er halvvejs".

Men når solen skinner ud over byens farverige hustage og lyser natten lang, når vi leger på terrassen og indsnuser den skønneste fjeldluft, ja så tænker jeg "gid livet kunne være sådan altid".

Følg med i Jane Thoning Callesens blog - du finder den her

Læs også