https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/boernefamillie/boernibyen/jul-i-koebmandsgaardenprim.jpg
Familieliv

Hvad skal vi lave i dagene omkring jul?

11. december 2013
af Katrine Hemmingsen, redaktør på børn i byen, redigeret af redaktionen
foto: Tivoli og Den Gamle By
Efter mange dage med gaver, konfekt og mad til jul kan det være forfriskende at komme lidt ud i verden. Tag hinanden i hånden og nyd nogle af byens hyggelige tilbud sammen i dagene mellem jul og nytår.

Odense
Synk ned i de lune biografsæder sammen med junior, når MiniMaxX i CinemaxX viser den herlige klassiker Bjergkøbing Grand Prix om Teodor Felgen, der bliver udfordret af verdensmesteren i formel 1. En skøn dukkefilm for de mindste, der med garanti sikrer hyggestemning til jul.

Hvornår: Hver dag kl. 13 frem til den 31. december

Aarhus
Den Gamle By oser af god, gammeldaws julestemning helt frem til den 30. december. Besøg fx Købmandsgården, der er indrettet som julen er beskrevet i bogen Peters jul fra 1866. Den danske juleklassiker over alle! Slut af med varm kakao og en napoleonshat i Café Bonnich, der genopliver stemningen fra svundne tiders konditorier.

Hvornår: Den 26.-30. december kl. 10-17

Aalborg
Pep familiens jul op med rablende rim, sjove historier og fantastiske illustrationer! Besøg Kunsten og tag med på en rejse ind i tegneren Jakob Martin Strids farverige univers og oplev mere end 300 tegninger og skitser fra hans mange udgivelser i udstillingen "Strid tegner og fortæller". Måske kender dit barn allerede Mimbo Jimbo og Lille Frø?

Hvornår: Den 26.-29. december kl. 10-17

København
Varm op til nytårsaften med Tivolis forrygende fyrværkerifestival, der, traditionen tro, lyser himlen op over den gamle have på aftenerne mellem jul og nytår. I år er der dømt Nordisk tema, hvor hver aften vil tage afsæt i farverne på et af de nordiske landes nationalflag.

Hvornår: Den 26.-30. december kl. 20.50

Roskilde
Drillenissen er løs på Roskilde Museum og museets mange nisser kan ikke finde deres ting! Hjælp sætternissen, skibsnissen, hønissen og alle de andre nisser med at finde deres forsvundne sager. Få udleveret et skattekort og vind en lille præmie, hvis du er god til at hjælpe nisserne.

Hvornår: Den 26.-30. december kl. 11-16

Børn i byen gør det nemt at finde på noget at lave sammen med dine børn - på www.bornibyen.dk finder du alt, hvad der foregår for børnefamilier i København og Aarhus.


Læs også Inspiration til konfekt

Læs også