Hilda Heick
Familieliv

Hilda Heick om tiden efter sin ufrivillige abort: "Jeg tænkte, kan jeg nu også få børn?"

29. april 2022
af Bonna Haagen Pedersen
Foto: Morten Mejnecke
– Jeg tænkte ikke på, at jeg skulle passe på mig selv, fortæller Hilda Heick, om hvordan hun aborterede ufrivilligt. Selv om tabet af deres ufødte barn tog hårdt på Hilda og Keld, fandt de en måde at komme igennem det.

Hilda Heick nåede at få en ufrivillig abort, inden hun fik Anette Heick.

Det fortæller hun i et afnsit af 24syv-podcasten "112 for knuste hjerter".

I afsnittet åbner hun op om et af sit livs store hjertesorger, som hun oplevede, dengang hun og Keld Heick mistede deres ufødte barn.

I podcasten fortæller Hilda Heick, at hun altid har haft en tro på at kunne klare det hele selv - også mens hun var gravid.

På det pågældende tidspunkt boede Keld og Hilda i en lejlighed på ottende sal, og Hilda var overbevist om, at hun godt kunne slæbe en masse tunge indkøbsposer op til ottende uden problemer.

– Jeg tænkte ikke på, at jeg skulle passe på mig selv, så der skete det, at jeg aborterede, uden jeg havde lyst til det, fortæller Hilda.

Efterfølgende oplevede Hilda at have en periode, hvor hun var ked af det og tvivlede på, hvorvidt det ville lykkes at få børn.

– Jeg tænkte, kan jeg nu også få børn? Er der sket noget, ved at jeg måske ikke har passet på mig selv? Eller måske var der alligevel noget i vejen med barnet?

En chance til

I lejligheden havde Keld og Hilda gjort klart til barnets ankomst. På de mange tivolipladser, hvor Keld spillede, havde han vundet bamser i lange baner til deres ufødte barn.

Hilda fortæller, hvordan Keld havde puttet alle bamserne og det indkøbte børnetøj i en kasse, mens hun var på hospitalet.

Og heldigvis var parret gode til at tale om deres følelser efter tabet.

– Vi vendte det rigtig mange gange. Jeg har altid haft troen på, at der er en mening med tingene. Så man må tage livet i den rækkefølge, det kommer, siger Hilda om tiden efter den ufrivillige abort.

I 1971 blev parret forældre til datteren Annette Heick.

Og at det blev ved et barn, ærger dem ikke, fortæller Hilda.

Parret har i stedet altid sagt til hinanden, at de skulle være lykkelige over, at de trods alt fik ét velskabt barn.

Læs også