Keld og Hilda
Ung kærlighed

Keld og Hildas fine forelskelse: ”En dag spurgte han forsigtigt, om han måtte se mig uden tøj”

25. november 2021
af Signe Bertram
Foto: Kaspar Wenstrup, Hanne Juul
Kelds mor kaldte Hilda for ”vores lille husalf”. Men parrets forelskelse var ikke kun fuld af konflikter – den var også meget romantisk.

I en ny bog fortæller Keld og Hilda Heick, hvordan de mødte hinanden – og den historie er et romantisk drama værdigt.

I et interview med Euroman fortæller parret, at det hele startede, da Keld viste Hilda vej til klasselokalet. De skulle begge begynde i 2.U.

En skæbnesvanger aften tilbød Keld at følge Hilda hjem fra en fest. Men han gav hende pænt hånden, da de sagde godnat.

– Jeg havde lyst til at kysse hende, men jeg var bange for at skræmme hende væk. Hun var en lille, uskyldig pige. Min mor havde sagt til mig: ”Nu holder du dig på måtten. Pigerne kan ikke lide, hvis man bliver for påtrængende,” fortæller Keld til Euroman.

Nogle uger senere efter et stævnemøde i biografen kyssede Keld og Hilda endelig hinanden for første gang. Men der skulle gå lang tid, inden det forelskede par tog forholdet med ind i soveværelset.

Keld og Hilda var dydige, unge mennesker dengang i midten af 1960’erne.

I bogen “Keld og Hilda – par nr. 1” fortæller Hilda om den fine, første gang, de to så hinanden uden tøj på.

Keld og Hilda

– Keld og jeg havde kendt hinanden i halvandet år, da han en dag forsigtigt spurgte mig, om han måtte se mig uden tøj.

– Jeg var meget tynd, så jeg var nervøs og ville kun tage mit tøj af, hvis han gjorde det samme. Jeg havde aldrig set en nøgen mand før, men jeg blev så glad, da han sagde, jeg var smuk.

– Vi kyssede hinanden og mærkede længslen, men skyndte os så at tage tøjet på igen, beretter Hilda i bogen, der er skrevet af journalist og forfatter Marianne Tofte.

”Vores lille husalf”

Keld og Hilda kæmpede i begyndelsen med forældrenes accept af forholdet.

Heick-familien var fra det bedre borgerskab og mente ikke, at Hilda var god nok til Keld. Hildas forældre synes ikke, hun skulle gifte sig med en mand, der spillede guitar.

I de første år følte Hilda sig mobbet af sin svigerfamilie:

– Min far følte, at Kelds familie ikke respekterede mig, og at de udnyttede mig, og han havde ret. For jeg blev i den grad brugt til at gøre rent, både hos mosteren, som var syg, og senere i familiens sommerhus ved Solrød Strand.

– Kom der gæster, præsenterede Kelds mor mig som “vores lille husalf”. Aldrig som Kelds kæreste. Jeg følte mig ydmyget, såret, vred og mindreværdig ...

En dag påtalte Kelds mor, at Hilda havde “dårlige indflydelse” på ham, og da fik Keld nok.

– Hvis der ikke er plads til Hilda, er der fandeme heller ikke plads til mig, brølede Keld, som rasende kylede en lampe gennem stuen og pakkede sine ting.

Efter den dag forstod forældrene, at de måtte ændre attitude over for Hilda.

Resten af historien om entertainerduoen kan læses i den nye bog, hvor de deler ud af et langt ægteskabs glæder og udfordringer.

Læs også