Robert og Anna Lewandowski
Familieliv

Hans kone havde lige haft en spontan abort, da han skulle spille EM: ”Seerne havde ingen idé. De forventede bare, at jeg skulle score”

11. april 2023
Af Alberte Ravn Skoglund
Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP
Robert Lewandowski og konen Anna Lewandowski blev ramt af en familietragedie i 2016. Nu åbner fodboldspilleren op om den hårde tid.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

EM-slutrunden i 2016 var en svær tid for fodboldspilleren Robert Lewandowski og hans kone, Anna Lewandowski.

Kort før slutrunden mistede Anna Lewandowski nemlig parrets ufødte barn til en spontan abort. Det afslører Barcelona-angriberen i en ny dokumentar om sit liv på Amazon i Polen.

I et interview med det tyske medie Bild åbner 34-årige Robert Lewandowski op om den hårde tid.

- Det var en svær situation for os som familie. Tiden op til turneringen var rigtig svær. Jeg blev nødt til at fokusere på fodbold, men jeg havde hele tiden andre og vigtigere ting i tankerne. Seerne havde ingen idé. De forventede bare, at jeg skulle score og bare være Robert.

- Men jeg kunne selvfølgelig ikke glemme, hvad der var sket i vores familie. Det var en kæmpe udfordring for mig at lære at tackle svære og private situationer, samtidig med at jeg skal være tilstede på banen, siger han.

Robert og Anna Lewandowski er sidenhen blev forældre til døtrene Klara og Laura, som kom til verden i henholdsvis 2017 og 2020.

Robert Lewandowski har tidligere spillet for Bayern München. I 2022 blev han solgt til FC Barcelona for 335 millioner kroner.

Læs også