fletninger
Familieliv

Guide: 10 frisurer med fletninger, du kan lave på dit barn

27. marts 2020
af Johanne Klindt Gahrn
foto: PantherMedia og Pinterest
Fletninger pynter og er en god frisure til mange lejligheder. Hvis inspirationen mangler, giver vi her 10 bud på fletninger, du kan lave på din datter.

Det ser så fint ud med fletninger, og flere af os vil gerne kaste os ud i de flotte kreationer og lege frisør derhjemme. Men selvom intentionen er der, kan det altså godt nogle gange knibe lidt med inspirationen. Vi har fundet 10 fletninger, du kan kaste dig ud i, uanset om du er rutineret eller helt ny fletter. Du behøver ikke være flittig flette-ekspert, for at kunne være med her, og hvis du mestrer den franske fletning, er du allerede godt på vej.

10 frisurer med fletninger til din datter

Hestehale med fransk fletning

Med denne firsure kan du hurtigt og nemt pifte den klassiske hestehale lidt op. Lav en fransk fletning med noget af håret i den ene side af hovedet, ogsæt håret op i en almindelig hestehale, hvor du tager fletningen med. Vær opmærksom på, at den ikke ender inde i hestehalen, men ligger yderligt, så man kan se den. Du kan eventuelt tage en lille tot fra hestehalen og sno om elastikken, så du skjuler den. Det giver et naturligt og sofistikeret look. Du kan også fæstne enden af fletningen til resten af hestehalen med en hårnål, så den ikke ender med at svinge rundt for sig selv.

Pandebånd

Her kan alle være med, og resultatet bliver rigtig fint. Tag en tot hår i den ene side af hovedet, men ikke det helt forreste. Flet det, og før det over på den anden side af hovedet, så det ligger som et slags pandebånd. Fæstn fletningen med hårnåle under det løse hår, så du "skjuler" enden.

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan laver du franske fletninger

Boheme-"krone"

Hvis du vil skabe et fint boheme look, er denne frisure oplagt. Tag det hår, der normalt hænger foran ørerne (du kan eventuelt samle det andet i en hestehale, så det ikke kommer i vejen) og del det i to lige store dele. Herefter deler du hver del i tre lige store totter, så du ender med at have seks i det hele. Start med at flette de to totter, der er længst ind mod midten, og flet gerne om mod baghovedet, så de kommer til at ligge pænt om hovedet. Når du når midten, samler du de to fletninger i én lille hestehale. Gentag med de resterende totter, og sørg for at få hestehalen fra de øverste med, når du samler dem nedenunder.

To franske fletninger, der samles i en knold

Hvis du kan lave en fransk fletning, er du allerede næsten i mål med denne søde frisure. Start med at lave en midterskilning (den skal gå hele vejen ned på hovedet), og lav en fransk fletning i hver side. I stedet for at fortsætte med at flette, når du har fået alt håret med, samler de hver fletning med en lille elastik i en hestehale. Lav en simpel knold med hver hestehale, og afslut eventuelt med en lille sløjfe, der sætter prikken over i'et.

Tre fletninger, der samles i en sidehestehale

Fremgangsmåden her minder lidt om boheme-kronen. Tag det forreste hår fra, og red resten bagud. Her må det gerne være håret i den ene side, du tager fra, da det giver et fint lidt asymmetrisk look. Lav tre lige store fletninger, der går bagud af det forreste hår. Jo længere ned på hovedet du kommer, jo længere skal fletningen være, for at den kan nå hen til hestehalen. Saml fletningerne med resten af håret i en hestehale i modsatte side af fletningerne. Afslut eventuelt med en sløjfe.

Omvendt fletning

En fletning behøver ikke nødvendigvis starte på toppen af hovedet. Prøv med en "omvendt" fransk fletning, der giver et nyt twist og en fin detalje. Fremgangsmåden er den samme som ved en normal fransk fletning - bare vendt om. Bøj hovedet fremover og red håret med frem. Flet fra nakken og op, og saml til sidst håret i en høj hestehale. Voilá.

Dobbelt op på fransk

Det er egentlig bare en udbygning af den omvendte fletning. Start med at del håret i to, men på tværs af hovedet. Flet en fransk fletning fra toppen og nakken, og lad dem mødes i en hestehale på midten.

LÆS OGSÅ: Fletninger: Se de forskellige typer - og hvordan du selv laver dem

Hjerte

Denne håropsætning er virkelig fin, og det bedste er, at den ogaå er virkelig nem at lave. Lav en hestehale i siden (eller hvor du synes, det ser godt ud). Del håret i to lige store dele, og flet to almindelige fletninger. Bøj hestehalen opad og fæstn fletningerne med hårnåle, så de sammen former et hjerte.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du en perfekt sildebensfletning

Vandfald

En virkelig fin frisure, der ser svær ud, men heldigvis ikke er så svær at lære. Start med at lav en sideskilning og tag en tot af det forreste hår. Del den op i tre dele og start på en almindelig fransk fletning. Når du har lavet én omgang, lader du den nederste del hænge løst og tager i stedet en ny tot hår lige ved siden af og fletter over. Fortsæt på denne måde, så langt du vil have fletningen, og sæt den fast med hårnåle til sidst.

Rose-fletning

Denne flotte og festlige frisure er lidt sværere at lave end de andre. Til gengæld er resultatet også enormt fint. Frisuren her er lavet med en hollansk fletning, der minder meget om den franske. Forskellen er bare, at i en hollandsk flening, fletter du sektionerne af hår under hinanden, frem for over, som man normalt gør. Lav en sideskilning, og begynd på en hollandsk fletning, der starter ved skilningen. Mens du fletter, drejer du fletningen, så den følger formen på hovedet. Det kan være en god idé også at flytte dig fysisk mens du gør det. Når du kommer til området lige over øret, fletter du lige hen over hovedet. Her skal du kun tage helt små sektioner af hår nederst, og lade resten hænge. Begynd også at tage det forreste hår fra modsatte side af, hvor du startede og føre det ind i fletningen. Når du er skråt over det andet øre, begynder du at flette nedad mod nakken og hen mod det første øre. Det er her, du tager retsen af det hår, du lod hænge før og fletter ind, så du former et "s" med fletningen. Når du når til det nederste af hovedet fortsætter du med en almindelig fletning. For at skabe den flotte blomster-effekt, tager du den ene side af fletningen, og hiver lidt ud i, så der dannes små "bobler". Det er dem, der kommer til at ligne rosenbladene. Her skal du huske at løsne fletningen løbende, så den ikke bliver for stram og ikke vil give sige. Til sidst snor du fletningen op i en inadgående spiral bagved første øre, og fæstner med hårnåle.

Læs også