https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/parforhold/foer-april-2013/2012-28-spark-liv-i-parforholdet-prim.jpg
Familieliv

Gravid sex

3. september 2014
af Ulla Nielsen
Har du lyst?

Det er meget forskelligt hvor meget lyst, gravide har, som månederne går.
I begyndelsen, når kvalmen og trætheden hersker, er lysten måske ikke så stor. Men nu, hvor kvalmen er væk, oplever mange kvinder en mere stabil og rolig periode af graviditeten. En del oplever stor lyst, føler sig meget tilfredse med og stolte af, hvad deres krop kan præstere. Andre har det sværere, er trætte efter arbejdet, har måske begyndende ondt i ryggen, og sex er det sidste, de tænker på.

Det er lige så forskelligt, hvordan mændene har det. For nogle er lysten uændret, andre synes, at kvinden er sexet som aldrig før. Og så er der dem, der har det svært med det, måske fordi de er bange for, om de kan skade barnet. Her kan svares direkte, at barnet ikke mærker noget og ikke kan skades under et samleje. Det er ikke dét, der skal afholde jer fra at have sex.

Selvom det kan være svært at tage hul på emnet, så er det vigtigt, at I som par taler med hinandenom det. Fortæl hinanden, hvordan I har det, hvad I har brug for og lyst till - eller ikke lyst til - og afstem jeres forventninger til både jer selv og hinanden. Der er stadigvæk ikke nogen, der er tankelæsere.

Se følgende:
Få din sexlyst tilbage
Opskriften på et godt ægteskab
Leverpostejs-sex holder ikke

Læs også