Fastelavn er mit navn...

13. februar 2014
af Redaktionen
Det flytter sig, det er ikke til at regne med og det kommer bag på os nærmest hver år… Hvornår er det nu, det er fastelavn?

Fastelavnssøndag falder altid syv uger før påskedag, hvilket betyder, at det i år er fastelavn søndag d. 2. marts. Mange børneinstitutioner og skoler fejrer fastelavn dagen efter om mandagen med udklædning og tøndeslagning - og hvis du har intentioner om at kreere årets udklædningsoutfit til fastelavn selv, uden at blive stresset, er det måske ved at være tid til at overveje, hvad dine børn skal klædes ud som til fastelavn i år…


Hvadenten kostumet til fastelavn skal købes færdigt eller Berninaen skal støves af og i sving, kan du finde masser af inspiration på nettet. Er kærligheden i år for eksempel kastet på Postmand Per, kan du med en Google billedsøgning få overblik over Postmand Per fastelavnskostumer - både hvor man kan købe, men de mange billeder kan også inspirere dig til, hvordan det hjemmesyede kostume kan se ud.

På YouTube er der også rig mulighed for at finde inspiration til årets udklædningsfester - her er 5 DIY-videoer til hvordan du laver et hjemmelavet kostume:

? Sådan laver du indianerkostume uden brug af nål og tråd
? Fin sommerfugl med ståltråd, nylonstrømper, piberensere og vandfarve
? Bumblebee med papkasser, maling og pålimede prints
? Sådan bliver du let og billigt klædt ud som LEGO figur
? Få inspiration til flot påfugle kostume

Men ingen fastelavn uden fastelavnsboller - og dem kan du selvfølgelig også finde hjælp til at lave på YouTube:

? Fastelavnsboller med creme

God fornøjelse!

Se også hvordan du nemt kan sy en klovnedragt