https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/boernefamillie/familiemedhundprim.jpg
Familieliv

Familie med vov i

4. december 2013
af Frida Paustian
foto: Pantherstock
Et ekstra familiemedlem med fire poter og blød pels kan være en kæmpe gave, men der er mange ting, I bør overveje, inden I bringer en hundehvalp ind i jeres liv.

Mange af os kommer til et punkt i vores liv, hvor ønsket om en firbenet ven trænger sig på. Nogle af os går og sysler med det i flere år, og andre springer ud i det efter kort overvejelse. Der er intet, der er mere rigtigt end andet. Så længe man har tænkt sig godt om og er afklaret med sin beslutning. Vibeke Knudsen fra Dansk Kennel klub anbefaler, at I som det første finder ud af, om I har den nødvendige tid til det:
?
"Inden du køber en hund, kan du lave en simpel tidsøvelse for at se, om en hund passer ind i din hverdag. Du skal ganske enkelt gå en tur med dig selv tre gange om dagen af cirka 30 minutters varighed i mindst to uger. Hvis du synes, det er svært at få tid til, skal du ikke købe en hund, for det vil være din hverdag de næste 15 år," siger Vibeke Knudsen.?

Læs også: Babyer forstår hunde

Derudover skal du undersøge, om din økonomi kan holde til det, for en hund er en ekstra omkostning. ?

"Du skal regne med, at en hund koster cirka 1.000 kroner om måneden. Mange ser på købsprisen på hunden, men endnu vigtigere er det at se på, om man har råd til at have hund på den lange bane," siger Vibeke Knudsen.

Doberman eller chow chow?

Helt centralt er naturligvis at vælge den rigtige race. Det kræver en del research, for der er stor forskel på hunderacer. Nogle racer er af natur samarbejdsvillige, mens andre kan være en kæmpe udfordring at opdrage. ?

"Det er selvsagt væsentlig nemmere at opdrage en hund, der gerne vil samarbejde, og man får således også hurtigere en velopdragen og nem hund. En selvstændig hund derimod kræver noget ekstra. Den har typisk et stærkt ego, er modig og gør kun det, den selv gider. Det kan naturligvis være en udfordring, men hvis man har meget tid og holder af at træne sin hund, kan man få en fantastisk hund. Det kræver bare lidt ekstra," siger Vibeke Knudsen.?

Tal om det i familien, og kig på jeres hverdag og økonomi, og beslut jer så for, hvad der passer til jer, råder hun. ?

"Har man gjort sig sine overvejelser og er kommet frem til, at man fortsat gerne vil have hund, så venter der mange skønne timer og oplevelser for hele familien. For det er dejligt at have hund, så længe ens hverdag passer til det."

Se hvilke hunde der egner sig som familiehunde

Læs også