Få din gamle krop igen
Kilde: Lotte Paarup, www.denintelligentekrop.dk
Træningsekspertens tre gode råd:
TRIN 1: Gå tur
At gå er det mest fantastiske for kroppen, det er det vi er designet til fra naturen af, men vi går generelt alt for lidt. Heldigvis har du rig mulighed for at komme ud at gå, når babyen alligevel skal trilles en tur. Start stille og roligt, og lyt til din krop. Brug f.eks. en skridttæller, så du kan holde lidt styr på, hvor meget du bevæger dig hver dag.
TRIN 2: Dybe vejrtrækninger
Få gang i din vejrtrækning. Vejrtrækningen er i det hele taget ret vigtigt og noget man sjældent fokuserer på, men som Lotte Paarup mener, vi vil se meget mere fokus på i de kommende år. Man er begyndt at finde ud af, hvor stor betydning det har - i Østen har man vidst det i tusinder af år. Jo større du bliver i løbet af en graviditet, jo mindre kan mellemgulvet få lov at bevæge sig. Det kan give muskelspændinger og mange andre problemer. Derfor skal du lave åndedrætsøvelser. Lav dybe vejrtrækninger, hvor du får samarbejdet imellem åndedrætsmusklen, mavemusklerne og bækkenbunden. Desuden er åndedrættet den vigtigste nøgle til at mærke dig selv og komme af med unødige spændinger.
TRIN 3: Træn musklerne målrettet
Mave, ryg, bækken skal trænes målrettet. Du kan lave balancetræning med bolde, så du vækker de svage muskler i kroppen. Det er vigtigt, fordi nogle muskelgrupper kan være forsømt og andre overbelastet under en graviditet. Man kan sige, at hvis hele kroppen ses som en arbejdsplads, så er der nogle muskelgrupper, der har været på overarbejde under graviditeten og andre der slet ikke har arbejdet meget. Det skaber en ubalance i kroppen.
Målrettet muskeltræning
Mave: Her skal du lave mere end bare maverulninger. Lav dybe vejrtrækninger og hav også fokus på fordøjelsen. Mavens udseende hænger sammen med, hvad du spiser. Jo mere du stresser kroppen med sukker, jo mere samler det sig på maven. En almindelig stresstilstand kan ofte også ses på maven. Bliver du mindre stresset spiser du ofte bedre. Spiser du bedre, bliver du også mindre stresset.
Lår: Gåture er det mest effektive for at få strammet lårene op til en start, senere kan du lave mere målrettet bentræning.
Underliv: Knibeøvelser er det, der tæller. Det er meget vigtigt, at du træner muskulaturen omkring bækkenbunden op igen efter fødslen. Det kan være svært at mærke, at man overhovedet kniber sammen lige efter fødslen, men du skal i gang med det samme, men stop, hvis det gør ondt. Bækkenbunden er en vigtig støtte for ryggen, og du kan risikere inkontinens (ufrivillig vandladning), hvis du ikke får trænet bækkenbunden op igen.
Bryster: Du kan stramme brystmuskulaturen op ved eksempelvis at lave armstrækninger.
Bragt i samarbejde med Magasinet Mor, som du gratis kan hente i alle Babysam-butikker.
Har du brug for hjælp til at tabe dig - så meld dig ind i Mama Slank. Vi samarbejder med Slankedoktor.dk, som stiller deres dygtige diætister og motionsvejledere til din rådighed - 91 procent taber sig.
Læs også:
Din mødregruppe er en kaloriefælde