iPad
Familieliv

Er det bedst at slukke barnets iPad straks – eller give 2 minutters frist?

9. maj 2016
af Anne Romanelli
Hvad er egentlig bedst: At tage iPad’en fra dit barn med det samme, når du synes, at skærmtiden skal slutte? Eller at give en advarsel på 2 minutter, så han kan lege færdig? Amerikanske forskere giver et klart svar!

Måske synes du, at det virker som en noget brat handling at tage iPad’en ud af barnets hænder eller slukke tv'et med det samme, når du beslutter, at skærmtiden er forbi.

Men faktisk gør det mere ondt på barnet, hvis du giver det en frist på for eksempel to minutter til at spille eller se noget til ende. Det konkluderer en undersøgelse fra University of Washington.

Her har forskere interviewet en række amerikanske børnefamilier om deres skærmvaner – og ikke mindst børnenes reaktioner på, hvordan skærmtiden ender.

Om iPad: Advarsler giver børnene tid til at forberede en protest

Man fandt ud af, at børnene var langt mere og oftere oprevede, når de havde fået en advarsel omkring, at skærmtiden snart ville slutte, end når de omgående fik taget skærmene fra sig uden en advarsel forinden.

LÆS OGSÅ: Ekspert advarer: iPad'en kan skade dit barn

En af forskerne, Julie Kientz, siger til New York Times, at det kan skyldes, at børnene, som får en advarsel, dermed også får tid til at mentalforberede en kamp mod forældrene.

- Omkring 80 procent af børnene var derimod helt okay med at få taget skærmen væk fra sig med det samme. Faktisk var mange af dem glade for det – de var spændte på, hvad der så skulle ske i stedet, tilføjer hendes kollega Alexia Hiniker.

LÆS OGSÅ: Nye anbefalinger om 0-4-åriges motion skærmbrug

Tæm dit barns raserianfald - 12 tips:

Læs også