https://imgix.femina.dk/media/article/slime.jpg
Familieliv

DIY: Lav dit eget slim (uden lim!)

17. marts 2020
af Karoline Mathilde Rasmussen
Foto: Gillian Bower (YouTube)
Slim (ja, slim) hitter helt vildt blandt de yngste! Den gode nyhed er, at det både er nemt og sjovt at lave sit eget. Få DIY-hjælpen her

Slim.. hvorfor nu lige slim?

Der er et eller andet uforklarligt fascinerende ved slim, og det kan bjergtage både børn og voksne. Slim, eller slime, som de unge kalder det, er enormt populært. Ligeså populært er det faktisk blevet at lave det selv. Det er heldigvis ret nemt, og så er det en super hyggelig krea-aktivitet for ungerne. Som en ekstra bonus ved det hjemmelavede slim kan man helt selv bestemme mængder, farver og tilsætte glitter og guldstjerner, som man lyster.

Sådan laver du slim uden lim

De fleste opskrifter på slim har lim som hovedingrediens. Nogle af ingredienserne i bl.a. lim kan potentielt være allergifremkaldende, så for at være på den sikre side har vi fundet en video med fire opskrifter på slim - som alle er helt uden lim. Du kan desuden læse Miljøstyrelsens anbefaling om hjemmelavet slim lige her.

I videoen nedenfor bliver du guidet trinvis gennem 4 nemme opskrifter på hjemmelavet lim; til den første opskrift skal du faktisk kun bruge hårconditioner og majsstivelse. Det virker da ret overskueligt, ikke? Rigtig god fornøjelse.

Læs også