https://imgix.femina.dk/media/7fb887f4b31a4c188d88bc5f55a585a8.jpg
Familieliv

Dit barn skal sove lyst

22. marts 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Når dit barn skal sove middagslur, må du ikke mørklægge rummet. Se her hvorfor

Vi voksne sover bedst, når det er mørkt. Men når det drejer sig om dit barns middagslur, er det faktisk bedst, at det foregår i lyse omgivelser.

- Lyset påvirker os, selv om vi har lukket øjnene. Og det er meget vigtigt, at barnets hjerne kan skelne, om den er i gang med en nattesøvn eller en dagsøvn. Derfor skal det være lyst, når barnet sover til middag, uden dog at stå i direkte sol naturligvis, siger Else Guldager, der er sundhedsplejerske ved Sundhedsplejerske.dk til dr.dk.
Både lys, mørke, temperatur og måltider er med til at regulere vores søvn, og derfor er det vigtigt, at kroppen ved, at det er en middagslur.

Temperatur spiller en rolle
Derfor skal man ikke trække gardinerne for, hvis barnet sover indenfor. Sover barnet i en barnevogn, er der heller ikke nogen grund til at pakke barnevognen ind i tæpper og andre ting.

- Der kan jo blive brølende varmt inde i sådan en tillukket barnevogn. Og børn kan sagtens klare en kold brise, helt ned til minus 10 grader kan man sagtens have sit barn sovende uden for i barnevognen, siger Else Guldager til dr.dk.

Hvor kan dit barn sove mest sikkert? Sundhedsstyrelsen har udviklet nogle guidelines. Læs mere på Mama.dk

Læs også