Familieliv

Derfor frygter kvinder svigermor

af Julia Schmiegelow 15. november 2010
Foto: All over Press
Syv ud af ti kvinder kan ikke komme overens med deres svigermor. Både svigermor og svigerdatter behøver ikke elske hinanden, men skal lære at tale pænt til hinanden, lyder ekspertens råd.

Syv ud af ti kvinder kan ikke komme overens med deres svigermor. Både svigermor og svigerdatter behøver ikke elske hinanden, men skal lære at tale pænt til hinanden, lyder ekspertens råd.

At svigermor står på dørmåtten uden at være inviteret, og at hun belærer dig om, hvordan børnene skal opdrages, er noget af det, der kan få kvinders blod i kog, hvis man skal tro en ny britisk undersøgelse. Ifølge den bliver op mod 70 procent af de britiske kvinder i hvert fald irriterede på og uvenner med deres svigermor. Det er oftest, fordi svigermor blander sig i opdragelsen af deres børnebørn, men også fordi hun generelt blander sig i hverdagen.

Det generer fleste svigerdøtre

At svigermor kritiserer ens børneopdragelse (39%)

At svigermor blander sig i hverdagen (23%)

At svigermor taler til deres søn (ens partner) som om, han stadig er en lille dreng (20 %)

At svigermor overforkæler deres børnebørn (11%)

At svigermor kommer på besøg uinviteret (7%)

Kilde: Gurgle.com

Læs: Bedste kan noget andet end far og morMan behøver ikke elske hinanden"Der vil altid komme gnidninger, man har jo ikke valgt hinanden," siger forfatter og foredragsholder Susanne Bjerrehus. Hun har selv haft flere svigermødre og er i dag selv svigermor for to. Hun mener, at konflikter mellem svigermor og svigerdatter i dag skyldes, at svigermor ikke lytter, og svigerdatter ikke siger fra på en sød måde.

"Jeg har hørt andre svigermødre sige, at man ikke behøver elske hinanden, men tale pænt til hinanden. Og så er der det, at svigerdøtre bliver nervøse, især hvis der er en ekskone. Jeg har sagt der er kærlighed nok til jer begge to til min nye svigerdatter," siger hun.

Læs: Din mand ligner din far "Svigermonstret" er ved at uddøHun mener, at begrebet "svigermonster" er ved at blive et levn fra fortiden. Kvinder vil nemlig ikke komme til at se så meget til svigermor.

"Jeg tror, at "svigermonstret" er ved at blive en levning fra gammel tid. Flere og flere svigermødre lever deres eget liv med en partner, rejser og andre oplevelser. De lever ikke længere deres liv gennem deres voksne børn og børnebørnene. Men de vil stadig gøre alt for deres børn og børnebørn," siger hun.

Undersøgelsen er lavet blandt 1.000 mødre af det engelske forældrenetværk Gurgle.com. Læs: Sådan tackler du svigermor