Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Familieliv

Da Lena så sin datter på barselsgangen, blev hun mindet om sin egen voldsomme oplevelse

27. marts 2023
Af Redaktionen
Foto: Kaspar Wenstrup
Lena Jørgensen ville ønske, at hun snakket mere med sin datter Regitze om sit kejsersnit. For de kunne begge lære noget af hinandens voldsomme fødsler.

I videoen ovenfor kan du høre Lena Jørgensen og datter Regitze Engelhardt sætte ord på hver deres voldsomme kejsersnit.

Da Lena Jørgensen skulle besøge sin datter, Regitze Engelhardt, der havde født ved akut kejsersnit, på barselsgangen blev hun virkelig bange.

Hendes datters fødsel havde været voldsom og traumatiserende, og den mindede hende om sin egen fødsel for 40 år siden, hvor hun fødte Regitzes storesøster. Det fortæller hun om i feminas kejsersnitpodcast "Syv lag senere".

– Lige pludselig kom alle de tanker, fra da jeg fik din storesøster, med 220 kilometer i timen. For det var min egen fødsel 40 år tilbage, hvor vi faktisk fik et dødt barn, som blev genoplivet.

– Det var meget tæt på, at vi havde mistet jer begge. Så bliver man meget berørt. Man har en masse følelser i sig, som pludselig kommer op til overfladen, fortæller hun Regitze.

De er begge enige om, at de skulle have talt mere sammen om deres fødsler, så de kunne lære noget af hinanden.

Se hele samtalen mellem Lena Jørgensen og Regitze Engelhardt i videoen i toppen af artiklen.

Du kan også lytte til tredje afsnit af "Syv lag senere", hvor Lena Jørgensen fortæller om sit kejsersnit og tegner et billede af, hvordan det var at føde i 80'erne.

Du kan lytte til "Syv lag senere" HER – eller på Apple Podcasts, Spotify eller der, hvor du plejer at lytte til podcasts.

Læs også