Familieliv
7. april 2023

Da Kasper Gross blev far, var det både den værste og bedste dag i hans liv

Det kom bag på Kasper Gross, hvor hårdt han blev ramt psykisk, efter hans kone fik akut kejsersnit med deres første barn. Det fortæller han om i feminas kejsersnitpodcast "Syv lag senere".
Af: Sara Bjerregaard
Kasper Gross

Foto: Privat

For otte år siden stod Kasper Gross alene på en fødestue. Han var udmattet, bange og rystende nervøs.

Han husker de røde lamper, der blinkede, da hans gravide kone forinden var blevet kørt væk fra fødestuen.

Kaspers datter sad fast i bækkenet, hvilket komplicerede fødslen. Efter mere end et døgn med aktiv fødsel besluttede lægen, at hun skulle fødes ved akut kejsersnit. Det fortæller han i feminas kejsersnit-podcast "Syv lag senere".

Tilbage på stuen stod Kasper. Alene og i uvished om, hvordan hans kone og datter havde det. Om de overhovedet ville klare den.

Han måtte ikke komme med ind på operationsstuen, fordi det hele skulle gå stærkt, og han ikke var steril, som man skal være på en operationsstue.

Han husker ikke, hvor længe han var alene. Men han husker, at han var helt opløst.

Da han endelig fik sin datter i armene, vidste han stadig ikke, hvordan hans kones tilstand var.

Det kom bag på ham

Det kom bag på Kasper Gross, hvor hårdt han blev ramt psykisk, efter hans kone fik akut kejsersnit med deres første barn.

I femte afsnit af feminas kejsersnitpodcast "Syv lag senere" taler han med podcastvært Regitze Engelhardts kæreste, Jacob Basbøll, om, hvordan det er at være med på sidelinjen, mens den, man elsker, kæmper for at bringe et barn til verden.

Kasper Gross

35-årige Kasper Gross er både standup komiker, manuskriptforfatter og skuespiller. Gennem tre sæsoner – snart fire – har han skrevet manuskriptet samt medvirket i TV 2's komedieserie "Minkavlerne" i rollen som minkavlersønnen Martin.

Kasper og hans kone har sammen en datter på 8 år, der blev født ved akut kejsersnit, samt en søn på knapt fire år, der kom til verden ved planlagt kejsersnit.

I tiden efter fødslen havde han svært ved at tale om det, de havde været igennem uden at blive berørt.

Det gik op for ham, at oplevelsen, som han beskriver som "forfærdelig" og "rædselsfuld" havde været virkelig traumatisk for ham.

Også selv om det hele endte godt, og han fik sin kone og nyfødte datter med hjem i god behold.

– Det kan jo virke lidt underligt, hvis man ser det udefra. For det gik jo godt. Min datter overlevede, og min kone overlevede. Og alle havde det godt, og alt var perfekt, fortæller han i podcasten.

Der var intet at komme efter i forhold til behandlingen på sygehuset. Personalet gjorde det helt rigtige.

– Der var ikke noget at klage over. Men det var som om, at jeg ikke helt kunne overbevise min krop om, at alt var godt, siger han.

Efter nogle år, begyndte han at tale om oplevelsen på standup-scenen. Det fungerede som en slags terapisession for ham.

Tal med nogen

I dag ved Kasper Gross, at bevidstheden om, at en fødsel ikke kun er en smuk oplevelse, kan være sund at have med sig.

Derfor er hans råd til andre partnere, der måtte komme i samme situation, at de skal finde nogen at tale med. Måske nogen i ens omgangskreds, man kan spejle dig i og som forstår, hvad man har været igennem.

Du kan lytte til "Syv lag senere" HER – eller på Apple Podcasts, Spotify eller der, hvor du plejer at lytte til podcasts.

Læs mere om:

Læs også