https://imgix.femina.dk/media/b8fb572a9583425497e424c7fafc1153.jpg
Familieliv

Computeren kan stimulere dit barns udvikling

26. oktober 2014
af Maj Bjerring Sørensen
Foto: Colourbox
Computerspil kan både udfordre og stimulere dit barn, hvis de er tilpasset dit barns alder.

Computeren er en stort set uundgåelig del af dit barns verden, hvad enten du vil det eller ej. Og passer computerspillene til dit barns alder, er de hverken farlige eller usunde, men både udfordrende og stimulerende.

Der findes en række computerspil, som kombinerer leg med læring (f.eks. Pixeline-seriens tal-, bogstav- og ordspil), men brug computeren med måde, så den ikke bliver barnepige eller parkeringsplads.

Råd til gode computervaner for de 3-6-årige:

? Sid med ved skærmen, så det bliver en fælles aktivitet.

? Hjælp dit barn i gang med spillet, introducér det til, hvordan det kan bruge musen og tasterne, og læs den eventuelle tekst højt.

? Lad dit barn styre legen og sørg for, at spillene ikke er for svære. Små børn vil typisk begå alle fejlene for at se, hvad der er rigtigt og forkert.

? Sørg for, at dit barn ikke kun spiller computer, men også bevæger sig, får læst højt og selv får tid og rum til at opfinde lege.

? Indfør en god spillekultur fra start. Hold mindst ti minutters pause per time, og sæt grænser for spilleriet. Stil evt. æggeuret og aftal, at når det ringer, er det tid til at lave noget andet.

? Kig på aldersmærkningerne. Mærkningen Pegi (Pan European GameInformation) består af tal. Står der fx 3+, betyder det, at spillet må spilles af børn over tre år, men ikke nødvendigvis, at treårige vil have glæde af spillet, eller at det passer til deres niveau. Og husk, at piratkopier ikke er aldersmærkede. De er ulovlige og kan være svære at vurdere.

Kilde: Børns vilkår

Læs også:
Når computeren bliver babysitter
Skal dit barn selv vælge?

Læs også