https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/boernehavebarn/2015/juli/detiboern612.jpg
Familieliv

Børnehavebørn følges af kameraer og mikrofoner

7. juli 2015
af Redaktionen
Foto: Lars E. Andreasen / DR
Hvad laver børn egentlig i børnehaven, når deres forældre ikke er der? Det gives der svar på i et nyt DR-program, som følger børnehavebørns dagligdag tæt med kameraer og mikrofoner.

Mest læste artikler på MAMA.dk

Få baby til at sove på 15 minutter

Sådan kommer baby op at stå

Mange forældre kender sikkert situationen, når de spørger deres barn 'Hvad har du lavet i børnehaven i dag?' og får svaret 'Ikke noget…'

I en ny programserie på DR1 får vi nu endelig mulighed for at tage med børnene i børnehave og se, hvordan deres dag udfolder sig.

Børnehavebørnenes hverdag følges på godt og ondt

Programmet hedder 'Børnenes hemmelige verden' og følger 10 børnehavebørn med kameraer og mikrofoner indenfor og udenfor; både når de voksne er i nærheden, og når de ikke er.

Vi hører og ser alt, hvad der foregår, og er med i alle aspekter af børnenes hverdag. Vi er med, når venskaber opstår, når man fravælges, og når børnene bliver større og klogere.

Vi er med, når følelserne tager over, og en sjov leg med ansigtsmaling bliver til gråd og ulykke. Vi er også med i de rørende øjeblikke, når børnene hjælper hinanden, passer på hinanden og forelsker sig en lille smule.

Børnepsykolog forklarer børnehavebørnenes adfærd

Samtidig med, at vi følger børnene, forklarer en af Danmarks mest erfarne specialister i børnepsykologi, Grethe Kragh-Müller, hvad det er, der sker, når børnene blive glade, kede af det, laver alliancer, finder på lege og i det hele taget lever deres liv.

Hun sætter ord på, hvad det betyder for barnet, og hvordan det spiller sammen med den rivende udvikling, børnene er i. På den måde kan vi forhåbentlig som voksne få et andet perspektiv på f.eks. det meget dominerende eller det mere følsomme barn.

Grethe Kragh-Müller viser også, hvad der sker, når de voksne i børnehaven f.eks. hjælper børnene med at løse konflikter eller stiller dem opgaver, der skal løses.

'Børnenes hemmelige verden' bliver vist på DR1 hver onsdag kl. 21.00 - første gang den 9. september 2015.

Læs også:
Forældre kritiserer lukkedage: De tvinger os til at tage fri!
Eksperter fraråder institutioner med over 100 børn
Færre pædagoger per barn: 'Børn kan tabes på gulvet!'
Institutioner vil bestemme indholdet af børns madpakker
Giv dit barn den bedste tid i børnehaven

Læs også