https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/blog-og-klumme/2014/oktober/gennemsnitligmor612.jpg
Familieliv

To be or not to be vaccineret?

7. februar 2015
af Gennemsnitlig mor
Vores blogger Marie Louise har en klar holdning til debatten om, hvorvidt man skal vaccinere sit barn eller ej!

Om Gennemsnitlig mor...

Jeg hedder Marie Louise, er 30 år og bor sammen med min kæreste og lille hund i provinsen ved Køge. Og så er jeg blevet mor til Liv d. 30. oktober 2014.

Jeg er uddannet eventkoordinator, samt designteknolog med speciale i marketing. Nu er jeg så på barsel indtil sommer 2015 hvor jeg starter på 2. semester på PBA International Handel og Markedsføring.

Jeg kan godt lide at skrive om alt og intet (men går ikke synderligt op i kommasætning), har en forkærlighed for sneakers (især de specielle), sukker efter ny mode i mit skab, og er ved at vænne mig til vores nye liv som forældre og nogens mor!

Følg med på min blog her: gennemsnitligmor.com

Lige nu er det helt hotte emne, når man snakker om børn, vaccination. Specielt for og imod vaccination.

Liv blev vaccineret i mandags, og hun klarede det så flot. Hun græd en lille smule og om aftenen fik hun lidt feber hvilket er helt normalt.

Selvfølgelig skal mit barn vaccineres!

Jeg blev selv vaccineret som barn, og ser det som en del af min pligt som forælder at beskytte mit barn, også fra sygdomme man kan vaccinere imod. Ja, der kan være bivirkninger ved vaccinationerne, men de er rimelig sjældne, så den chance vil jeg gerne tage på Livs vegne. Det er jo sygdomme som potentielt kan være livstruende og sygdomme som ikke er udryddet i hele verden. I Danmark er de forholdsvis sjældne dog ikke 100% udryddet- blandt andet fordi der er børn som ikke er vaccineret.

Det er fint at man gerne vil undgå at putte alt for meget fremmed halløj ind i ens lille barn. Jeg prøver også at undgå parfume og parbener til både mig selv og Liv. Men at sige nej til en gratis vaccine som kan beskytte dit barn, det forstår jeg ikke.

Jeg så lige nyhederne (og fandt denne artikel fra Politiken) som kan fortælle at mæslinger ikke er udryddet i Danmark endnu fordi hver 5. barn ikke bliver vaccineret. Det var ellers WHO's målsætning at mæslinger skal være udryddet som børnesygdom i 2015 og det kommer ikke til at ske.

At børn ikke bliver vaccineret da deres forældre ikke vil pga bivirkninger, eller andre grunde synes jeg er misforstået. De tror de beskytter deres børn fra bivirkninger, men egentlig vælger de ikke at beskytte deres børn mod forskellige potentielt farlige sydgomme.

Så se da og beskyt dit barn, og få det vaccineret!

Læs også