https://imgix.femina.dk/media/18c74f36a05241dea6a6ed0d8022f58f.jpg
Familieliv

Barsel sikrer ikke dit job

13. juni 2013
af Ulla Nielsen
Loven beskytter dig ikke mod fyring, mens du er på barsel. Læs mere om reglerne her.

Hvis du troede, at din barsel beskytter dig mod fyring, kan du godt tro om igen. Lovgivningen beskytter dig nemlig ikke mod, at din stilling bliver nedlagt og sparet væk, hvis virksomheden mener, at de kan undvære dig, når du kommer tilbage fra veloverstået barsel.

Læs også: Nybagt mor

Og det er ikke ualmindeligt. Omkring hver tiende kvinde på barsel oplever at miste jobbet, når de kommer tilbage efter barselsorlov. Det viser en undersøgelse, som Berlingske Nyhedsmagasin har lavet i samarbejde med fagforbundene Civiløkonomerne, DJØF og IDA.
4873 kvinder har deltaget i undersøgelsen og af dem havde 145 været på barselsorlov efter de nye regler, der giver forældre ret til at holde et helt års orlov med den lille.

Og ca. 10 procent af de adspurgte havde altså oplevet at miste jobbet i forbindelse med deres barsel.

Heldigvis bliver det mere og mere almindeligt, at far tager en større del af orloven, så du bliver mindre udsat for fyringer og forskelsbehandling ved ansættelser. Der er dog lang vej til ligestilling, når det gælder barselsorlov. De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at mødre i gennemsnit holder 278 dages barsel med deres barn, mens fædre i 2004 gennemsnitligt var 19 dage hjemme ved guldklumpen.

Læs også: Fra hønemor til arbejdshest

Kan du bare ikke komme af med dine ekstra graviditetskilo, så er der hjælp at hente hos Slankedoktor.dks dygtige diætister. Du får lagt en individuel vægttabsplan, og bliver placeret i en gruppe med andre nybagte mødre, hvis du ønsker det. Gå til Slankedoktor.dk

Læs også